Berlusconi’den Vatikan’a seks golü

Güncelleme Tarihi:

Berlusconi’den Vatikan’a seks golü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2009 00:00

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, seks skandallarını eleştiren Vatikan’ın sesi, L’Avvenire Gazetesi’nin editörü Dino Boffo’yu aynı silahla vurdu. Boffo, Berlusconi’nin gazetesinde hakkında çıkan “eşcinsellik” iddialarından bir hafta sonra istifa etti.

Haberin Devamı

SILVIO Berlusconi’nin Dino Boffo’yu “seks ve basın” yoluyla vurması aynı zamanda Vatikan ile İtalyan Başbakanı arasındaki savaşta baltaların çıkmasını sağladı. Boffo hakkında Il Giornale Gazetesi’nde yürütülen kampanyada, Katolik editörün, “eşcinsel ilişkide bulunmak istediği adamın karısına tacizde bulunduğu ve bunun için ceza aldığı” iddiası işlenmişti.

Boffo, önceki gün yaptığı açıklamada 2004 yılında bir taciz davasından dolayı cezalandırıldığını kabul etti. Fakat bunun bir başka kişinin kendi cep telefonunu kullanarak yaptığı konuşmalar yüzünden olduğunu ve hiçbir eşcinsel ilişkisi olmadığını söyledi. Boffo, ailesini daha fazla utanç içinde bırakmamak için istifa ettiğini belirtti.

Vatikan dayanamadı

Boffo’nun istifasıyla, Berlusconi, kilise ve medya ile savaşında ilk önemli zaferini elde etmiş oldu. Boffo’nun gazetesinde Berlusconi’nin çok genç kadınlarla ve fahişelerle olan ilişkileri konusunda birçok ciddi eleştiri yayınlanmıştı. Berlusconi de kendi gazetesinde Boffo hakkında skandal haber yayınlayınca Vatikan bunu kendisine yönelik bir saldırı addetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!