Sporla kilolara veda

Güncelleme Tarihi:

Sporla kilolara veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 11:42

Spor yapmak kilo almayı engellediği gibi birçok hastalık riskini de azaltıyor.

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, düzenli fiziksel aktivite yapmanın, aşırı şişmanlığı önlemede etkin olduğunu belirtti. Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam kalitesini olumsuz etkileyen şişmanlığın, vücutta yağ birikmesine neden olduğunu söyledi.

Şişmanlıkla mücadele etmek için, düzenli spor yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çetinkara, “Spor, bireylerin dayanıklılık, güç ve esnekliğini artırması yanında, başta obezite olmak üzere, kalp-damar hastalıkları diyabet ve benzeri kronik hastalıklara yakalanma riskini de azaltmaktadır” dedi.

Dr. Kadir Çetinkara, bu yıl ramazanın yaz aylarına gelmesi nedeniyle oruç tutanların ağır fiziksel aktivitelerden kaçınması gerektiğini söyledi. Çetinkara, oruç tutanlara da şu önerilerde bulundu: “Oruçlu kişi, iftarda hafif sebzeli sulu yemekler tüketmeli. Şekerli ağır tatlıların yerine sütlü tatlıları tercih etmeli ve bol bol sıvı içecekler almalıdır. Hemen yemek sonrası yapılan aktivite kalbe aşırı yük getireceği için iftardan birkaç saat sonra yapılan hafif tempolu aktiviteler sağlıklı ve hareketli yaşam için daha uygun olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!