35 derece sıcağın altında bayıltan sınav

Güncelleme Tarihi:

35 derece sıcağın altında bayıltan sınav
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 12:59

BOLU’da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’na girebilmek için 35 derece sıcağın altında 2 bin 400 metrelik koşu parkurunu tamamlamaya çalışan kız öğrencilerden bazıları yarışı bitiremediği için ağladı. Bitiş çizgisini geçen bazı öğrenciler ise baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu özel yetenek sınavı Gölköy Kampusu’nda bulunan sahada yapıldı. 46 kız, 146 erkek öğrenci 4 yıllık fakülteye girebilmek için ter döktü. Kız öğrenciler 2 bin 400 metreyi, erkek öğrenciler ise 2 bin 900 metreyi 12 dakikada tamamlayabilmek için 35 derece sıcağın altında yarıştı.

Sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşayan kız öğrencilerden biri son turu koşarken, “Allahım bana yardım et” diye feryat etti. Koşuyu tamamlayamayan bazı kız öğrenciler sahanın kenarına yığılıp kalırken, bazıları da bitiş çizgisine ulaşamadığı için gözyaşlarına boğuldu. Görevliler tarafından sedyeyle sahanın kenarına getirilen öğrenciler birbirlerine sarılıp dakikalarca ağladı. Koşuyu tamamlamayı başaran öğrencilerden bir bölümü ise bitiş çizgisini geçtikten sonra baygınlık geçirdi. Görevliler tarafından müdahale edilen kız öğrenciler su verilerek sahanın kenarındaki gölgelik bir alana oturtuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!