Biz bu şartlarda kafa tutuyoruz siz pes etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Biz bu şartlarda kafa tutuyoruz siz pes etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

Ayvalık’ta iki kolu ve bacaklarından engelli 35 yaşındaki Hayati Taşçı, beynindeki rahatsızlığından dolayı konuşamıyor.

Yemek, su ve tuvalet gereksinimlerinde mutlaka yardım alıyor. İki yıl önce babasını yitiren Taşçı, annesiyle yaşıyor. Her şeyiyle annesinin ilgilendiği engelli genç, pazar yerinde, Talatpaşa Caddesi’nde Sayısal Loto, su ve limon satarak geçimlerini sağlıyor. Esnafın maskotu haline gelen Taşçı, şakalara gülümseyen yüzüyle ve kendisine özgü hareketlerle karşılık veriyor. Tüm olumsuzluklara karşın yaşama küsmeyen Taşçı’nın en büyük hayali annesiyle kiracılıktan kurtulup, bir ev sahibi olmak.

Yıllar önce normaldi

37 yaşındaki Savaş Solaç ise yıllar öncesinde yürüyüp, arkadaşlarıyla futbol oynarken, zaman içinde kaslarının erimesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Arkadaşı Taşçı gibi başkalarının yardımına bağımlı olduğunu kaydeden Solaç, geçen yıl babasını yitirdi ve annesiyle yaşıyor. Solaç, başta Talatpaşa Caddesi’nde açtığı tezgahında hediyelik havlular, masa örtüleri ve tişört satarak annesiyle geçinmeye çalıştığını söyledi.

Solaç, arkadaşı Taşçı’nın duygularına da tercüman olarak, şöyle dedi: "Bizler yıllardır evlerimizde dört duvar arasında yaşamak zorunda kaldık. Başkalarının desteği olmadan hiçbir ihtiyacımızı göremiyoruz. Biz bu yaşa gelinceye kadar şimdiye kadar nelerden vazgeçtik. İçimizde yaşattığımız sevdalarımızı her defasında kalbimize gömdük. Aç kaldık, parasız kaldık ama hayata küsmedik. Küsmeyeceğiz de. Etrafımıza bakıyoruz da, kimse gülümseyemiyor bile. Pek çok sorunu var insanların. Ama bizim durumumuzda değiller en azından. Biz bile bu koşullarda hayatın tüm olumsuzluklarına kafa tutabiliyorsak, lütfen sizler de her olumsuzlukta hemen pes etmeyin"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!