Yap boz spor salonu

Güncelleme Tarihi:

Yap boz spor salonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

İzmir'de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları öncesi 1.5 milyon TL harcanarak tepeden tırnağa yenilenen Atatürk Spor Salonu'nu 49 yıllığına alan Voleybol Federasyonu, standartlara uymadığı gerekçesiyle tesiste köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

İZMİR'de 1971 yılındaki Akdeniz Oyunları öncesi inşaa edilen, 2005'teki Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları nedeniyle tepeden tırnağa yenilenen Atatürk Spor Salonu, şimdi de uluslararası voleybol standartlarına uymadığı gerekçesiyle silbaştan yapılacak. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden emektar salonu 49 yıllığına devralan Voleybol Federasyonu, UNIVERSIADE nedeniyle altı yıl önce 1.5 milyon TL harcanarak sıfırlanan ve uzun süre kapalı kalan tesiste Nisan 2010'dan itibaren köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Potanın kalesiydi

İzmir'de uzun yıllar basketbolun kalesi olan, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda da basketbol maçlarına ev sahipliği yapan Atatürk Spor Salonu'nun uluslararası voleybol standartlarına uygun olmadığını belirten Federasyon Başkanı Ünal Karabıyık, ’’Salon 2 bin 600 kişilik. Bu rakam hemen hemen ikiye katlanacak. Salonun yüksekliği 11 metre 40 santimetreden, 12 metre 50 santimetreye, boyu 38'den 40 metreye, eni 21'den 26,5 metreye çıkarılacak. Projesi çizildikten sonra ihaleye çıkarılacak salonda inşaat çalışmaları, 2009-10 voleybol sezonunun bitiminden sonra başlayacak’’ dedi.

Voleybolun merkezİ

İzmir'deki 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu ile 5 bin kişilik Karşıyaka Spor Salonu'nun voleybol standartlarına uyduğunu, ancak iki tesisin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi'ne ait olduğunu hatırlatan Karabıyık, ’’İzmir'i voleybol kenti haline getirmek için özellikle Atatürk Spor Salonu'nu seçtik. Bu tesisin hem kulüplerimiz, hem de milli takımlar için merkez olmasını istiyoruz. İzmir'in en merkezi yerinde bulunan salon artık sadece voleybola hizmet verecek’’ diye konuştu.

İzmİr’de 18 takIm

Avrupa ve dünya ile UNIVERSIADE standartlarının farklı olduğunu belirten Karabıyık, ’’Atatürk Spor Salonu hizmete girdikten sonra hangi organizasyonlara talip olacağımızı henüz belirlemedik. İzmir'in geçen sezon liglerde 18 voleybol takımı vardı. Tek salon yetersiz bile kalır’’ dedi. UNIVERSIADE öncesi salonun tabanına 80 santimetre dolgu yaptıklarını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar şunları söyledi: ’’O dönemde soyunma odaları, basın odaları, VIP salonu ve naklen yayın yerleri inşaa edildi. Voleybol Federasyonu yeni projeyi, GSGM'ye de onaylatacak.’’

İzmir’in 2005’te ev sahipliği yaptığı Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları öncesi yenilenen Atatürk Spor Salonu, Voleybol Federasyonu tarafından bir kez daha silbaştan yapılacak. İnşaat Nisan 2010’da başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!