AVM'lerde Ramazan ayarı

Güncelleme Tarihi:

AVMlerde Ramazan ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 11:08

Ramazan Ayı’nın sıcak ve uzun yaz günlerine denk gelmesi, müşteri kaybı yaşamak istemeyen alışveriş merkezlerini yeni arayışa itti. Kapılarını akşam 22.00’ye kadar açık tutan alışveriş merkezleri, iftar vaktinin 20.04’e denk gelmesi nedeniyle açılış kapanış saatlerinde 1 saatlik uzatmaya gitmeye başladı.

Haberin Devamı

İşte AVM'lerin Ramazan ayı promosyonları

 

Vatan Gazetesi'nden Hale Tüzün'ün haberine göre, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) tarafından Türkiye’deki tüm alışveriş merkezlerine sabah 11.00’te açılış- akşam 23.00’te kapanış yapılmasını tavsiye eden bir yazı gönderilirken aralarında Cevahir, Profilo, Korupark’ın bulunduğu alışveriş merkezleri bu tavsiye kararına uymaya karar verdi. AVM’ler, zamanı daha verimli kullanmak için saat ayarlaması ve promosyon çözümünü bulurken bazı perakendecilerin ise özellikle oruç tutan ve çalışan müşterileri mağazalarına çekmek için ’öğle saatleri’ne özel şok indirimler ya da ‘2 al 1 öde’ kampanyalarına başlayacağı öğrenildi.

 

Haberin Devamı

İftar sonrası alışveriş

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Vahit İpekçi, önümüzdeki 8 yıl boyunca Ramazan Ayı’nın yaz dönemine denk gelmesinin sektörü farklı arayışlara ittiğini belirterek, bu yıl AVM’nin kapanış saatini 23.00’e çekeceklerini açıkladı. Saatle ilgili değişikliğin Ramazan Ayı’nın son haftasında yapılacağını aktaran İpekçi, müşteri hareketini artırmak için ise 50 TL ve üzeri alışveriş yapanlara anlaşmalı restoranlarda bedava yemek, sinemada bedava mısır, Atlantis Eğlence Merkezi’nde bedava eğlence gibi özel kuponlar dağıtılacağını sözlerine ekledi.

 

Ağustos ayı sonuna kadar 11.00’de açılacak ve 23.00’te kapanacak olan Bursa Korupark ise Eylül ayı itibarıyla kapanış saatini 23.30’a kadar çekecek. Bu şekilde iftar sonrasında alışverişin süresini uzatmayı planladıklarını açıklayan Bursa Korupark yetkilileri, Ramazan’a özel eğlence programları yapacaklarını vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!