Türk Milli Takımı Dünya şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Türk Milli Takımı Dünya şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 17:21

Çin'in başkenti Pekin'de yapılan Dünya Bilgisayar Şampiyonasına katılan Türk Millî Takımı, Dünya Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

16 Ağustos 2009'da yapılan ve sonuçları bugün açıklanan Dünya Şampiyonasına, Türkiye'nin yanı sıra, Amerika, Çin, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler katıldı. Türkiye'yi 11 kişinin temsil ettiği yarışmada, Dünya Klâvye Şampiyonası'nın, 30 Dakikalık Klâvye Sürat Yarışında Recep Ertaş 1 dakikada net 131 sözcük yazarak Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonu oldu..

Türk Milli Takımı bu şampiyonlukla, Dünya Şampiyonluğu sayısını 56'ya çıkardı. Diğer yarışçılardan, Emrah Kuyumcu da aynı kategoride net 127 sözcük ile üçüncü, Hakan Kurt, dakikada 126 sözcük ile dördüncü, Celal Aşkın ise 120 sözcükle Sekizinci oldu.

Ayrıca, gençler kategorisinde katılan Zafer Kaya, dakikada net 98 sözcükle 5 oldu.

Gençlerimizin madalyaları ve sertifikaları, Pekin'de Olympic Sports Merkezinde kendilerine kürsüye davet edilerek verilmiştir.

Haberin Devamı

Aynı törende, INTERSTENO tarafından, daha önce yapılan İnternet Dünya Klâvye Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Milli Takımımıza madalya ve sertifikaları verildi.

Sonuçları değerlendiren Türk Millî Takımı Ekip Başkanı, aynı zamanda INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Onursal Başkanı İhsan YENER, "1965 yılından beri katıldığımız Dünya Şampiyonalarında, bugünkü şampiyonlukla birlikte Dünya Şampiyonluğu sayısını 56'ya çıkarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerimiz bu konuda disiplinli, sistemli çalışarak dünyanın en gelişmiş ülkelerini geride bırakmışlardır. Kendilerini kutluyorum. Bu arada, Millî Takımımıza destek veren başta Milli Eğitim Bakanımız sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü sayın Murat Bey BALTA'ya, sponsorluk desteği veren İstanbul Üniversitesi, Turkcell, Datateknik (Exper), Ümraniye Belediye Başkanlığı, TransAtlantic Petrol, ayrıca desteklerini esirgemeyen Microsoft Türkiye ve Deniz Akademi firmalarına teşekkür ederiz." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!