Trabzonspor şova hazır

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor şova hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 14:59

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden ve geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'ne çıkma şansını play - off maçlarında kaybeden Trabzonspor Basketbol takımı 2009 - 2010 sezonuna yeni bir yapılanmayla giriyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'dan ekonomik anlamda tam bağımsız olarak kurulan Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği adında lige girecek olan takım, kendi yönetim kurulunu oluşturdu. Başkanlığını Saner Ayar'ın yapacağı kulüpte, Asbaşkanlık görevini ise Celil Hekimoğlu yürütecek. Yönetim kurulunda Ahmet Sarı, Zeyyat Kafkas, Cenker Üstün ve Muammer Saka gibi tanınmış iş adamları da bulunuyor. Trabzonspor'un sadece isim hakkını kullanacak olan yeni Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği'nin, antrenörlüğünü ise geçtiğimiz sezonda takımı çalıştıran Alaaddin Yakan yapacak.

AYAR: "ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARMAK ZORUNDAYIZ"

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına bir tanıtım toplantısı düzenleyen Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği Başkanı Saner Ayar, tek amaçlarının adlarını Beko Basketbol Birinci Ligi'ne yazdırmak olduğunu söyledi. Ayar, çok önemli transferlere imza attıklarını belirterek, "Geçtiğimiz sezonki taraftar desteğini gördükten sonra çok daha büyük işler başarmak zorunda olduğumuzu hissettik. Bunun için kendi yönetimimizi kurduk ve bu takımı Beko Basketbol Ligi'ne çıkarmak için elimizi taşın altına koyduk" dedi. Asbaşkan Celil Hekimoğlu ise Trabzon halkının basketbolu çok sevdiğini belirterek, "İlk hedefimiz Beko Basketbol ligine çıkmak olacak. Daha sonra ise Beko Basketbol liginde ilk dördü zorlayacak bir takım oluşturacağız" dedi.

Haberin Devamı

11 YENİ TRANSFER YAPILDI

Bu arada geçtiğimiz sezonki takımdan sadece Volkan İncekara ve Kerem Öztoprak'ı kadrosunda tutan bordo - mavililer, flaş transferlere imza attı. 3 milyon dolara yaklaşan bütçesiyle 2. ligin en iddialı takımları arasında yer alan Trabzonspor, Tofaş'tan Hadi Özdemir, Genç Telekom'dan Melih Kabakçı, İTÜ'den Orçun Tunca, Işıkspor'dan Erdal Albayrak, Oyak Renault'tan Eddy Fobbs, Bornova Belediyespor'dan Fırat Aydemir, Akçakoca Poyraz'dan Ramazan Öksüz, CASA TED Kolejler'den Caner Öner, Aliağa Petkim'den Hakan Yapar, Konya Selçuk'tan İlker Türel, Oyak Renault'tan Serhat Büker ve kendi alt yapısından İsmet Alkan'ı kadrosuna kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!