Natalia Hanikoğlu yuvaya döndü

Güncelleme Tarihi:

Natalia Hanikoğlu yuvaya döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

Eczacıbaşı Zentiva Bayan Voleybol Takımı, uzun yıllar kadrosunda yer alan eski oyuncusu Natalia Hanikoğlu'nu bir yıllığına renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Geçen sezondan farklı olarak bu sezon Aroma Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde önemli değişiklikler olduğunu ve başa oynayacak takımların çok iyi transferler yapıp güçlü kadrolar oluşturduğunu belirten Eczacıbaşı Zentiva Antrenörü Giuseppe Cuccarini, “Lig bu sezon da zorlu ve heyecanlı geçecek. Çok iyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Bu sezon da 'deneyimli-uyumlu-başarılı-genç' kriterlerini biraraya getirdiğimiz bir takım oluşturduk. Natalia Hanikoğlu, bugüne kadar önemli başarılar elde etmiş deneyimli ve takımımıza önemli katkılarda bulanacak bir voleybolcu” dedi.

Türkiye'nin en köklü ve en başarılı kulüplerinden Eczacıbaşı Spor Kulübü'yle bir yıllığına yeniden anlaştığını belirten Hanikoğlu ise “Uzun zaman kadrosunda yer aldığım ve önemli başarılar elde ettiğim kulübüme, yuvama geri dönmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çok iyi bir takıma sahibiz ve bu sezon önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

2009-2010 sezonunda Eczacıbaşı Zentiva forması giyecek olan Hanikoğlu, 1975 Moskova doğumlu. 1.89 metre boyunda ve smaçör olarak görev yapan Natalia Hanikoğlu, voleybola 8 yaşında Moskova'da başladı. Sırasıyla CSKA Moskova (Rusya), Odinsovo (Rusya), Ancona (İtalya) takımlarında oynayan Hanikoğlu, ilk kez bir Türk takım formasını 1997'de Kocaelispor'da giydi. 2000'de Eczacıbaşı Spor Kulübü'ne transfer olan Hanikoğlu, üst üste 4 sezon boyunca bu kulüpte yer aldı ve 3 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi dördüncülüğü yaşadı.

Rusya Milli Takımı'nda uzun yıllar görev yapan Natalia Hanikoğlu, 1998'de Türk vatandaşı oldu ve 2000'de Türk Milli Takımı için mücadele etmeye başladı. 2003'te Türkiye'ye ilk Avrupa ikinciliğini ve Dünya Kupası'nda yedincilik kazandıran, 2006'da Avrupa Şampiyonası'nda 6. ve Dünya Şampiyonası'nda 10. olan A Milli Takım kadrolarında yer alan Hanikoğlu 2006'ya kadar Türk Milli Takımı kadrosunda bulundu.

2004-2005 sezonunda CEV Kupası'nda ikinci olan Rus Takımı Zarechie Odintsovo'da oynayan ve CEV Kupası'nda en iyi smaçör seçilen Hanikoğlu, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Dinamo Moskova'ya transfer oldu.

Haberin Devamı

Takımla iki sezon Rusya şampiyonu ve 2006-2007 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinciliğini elde etti. 2007-2008 sezonunda doğum nedeniyle voleybola ara verdi. Doğumdan sonra tekrar Türkiye'ye dönen ve önceki sezon Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan, aynı sezon Balkan Şampiyonası'nda “En Değerli Oyuncu” seçilen Natalia Hanikoğlu, 2009-2010 sezonunda Eczacıbaşı Zentiva formasını giyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!