Doğuş'tan yeni otel

Güncelleme Tarihi:

Doğuştan yeni otel
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 12:52

Doğuş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hüsnü Akhan, Doğuş Grubunun, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Otelini bünyesine katmak üzere Turkon Holding ile mutabakat sağladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Doğuş Grubunca yapılan yazılı açıklamada, turizm sektöründeki atılımını yurt içi ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla sürdüren grubun, bu alandaki son hamlesinin Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Oteli olduğu belirtildi.

Açıklamada, geçen haftalarda Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu'nun, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli için Turkon Holding ile prensipte anlaştığı dile getirilerek, bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubunun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, toplam yatak kapasitesinin ise 5 bin 150'ye ulaşmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Doğuş Grubu ile Turkon Holding arasında varılan mutabakat ile Port Göcek Marina ve Select Maris Oteli üzerinde yapılacak hukuki, finansal ve teknik inceleme neticesinde ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından marina ve otelin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devrinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla Ege ve Akdeniz çanağındaki yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu, 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini bin 525'i denizde, 910'u karada olmak üzere, toplam 2 bin 435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'la beraber D-Marin markası altında denizde ve karada toplam 2 bin 835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.

Turkon Holding ile varılan mutabakat sonucunda, bundan böyle Doğuş Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan 44'ü suit toplam 274 oda ve 553 yatak kapasiteli Marmaris Select Maris Oteli ile grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi ise 5 bin 150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt İstanbul, Hyatt Regency İstanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile birlikte otelcilik alanındaki büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak. 156 bin metrekare toplam, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan 5 yıldızlı Select Maris Otelin kendine ait koyları bulunuyor.”

Haberin Devamı

"İDDİAMIZI ORTAYA KOYDUK"

/images/100/0x0/55eb60d9f018fbb8f8bd3f99
Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hüsnü Akhan da, Doğuş Grubunun turizmde derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde çeşitli büyüme fırsatlarını değerlendirdiğini belirterek, “Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk” dedi.

Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inandıklarını, grup olarak bu yöndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Akhan, şöyle devam etti:
“Doğuş Grubu olarak, turizmi hem grubumuz adına hem de ülke ekonomisi adına önemli bir yatırım ve hizmet alanı olarak görüyoruz. Gerek marinacılıkta gerekse otelcilikteki yatırım ve büyüme arzumuz, bu inancımızın bir sonucu. Nitekim, temmuz ayında Hırvatistan'da marina yatırım ortaklığımızı başlattık. Dalaman'da hayata geçireceğimiz yeni marinanın proje hazırlıkları devam ediyor. Bugün ise, Doğuş bünyesine, Türk turizminin iki önemli değerini daha katmak üzere bir mutabakat sağladık. Bu adımlarımızın ülkemize ve grubumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Haberin Devamı

Turizmdeki İş Fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=14800


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!