Cemal Süreyya Parkına tecavüz

CEMAL Süreya Parkı, Yukarıayrancı semtinin küçük fakat en güzel parklarından biridir.

Ankara’nın diğer parklarının başına gelen, içine büfeler doldurularak bu büfelerin kanser gibi genişleyerek yeşili ve parkı yok etme tehlikesi bu parktada kendisini göstermeye başladı.

Yerehl seçimlerden kısa bir süre önce parkın içine Elçi Sokakla, Dikmen Caddesi’nin kesiştiği köşeye yeni bir büfe konduruldu.

Küçücük parkların bu gün bir köşesine, diğer gün öteki köşesine büfeler kondurarak, yeşili ve güzeli öldürmek insafsızlıktır sanıyorum.

Ayrıca büfe öyle bir noktadaki, Elçi Sokaktan Dikmen Caddesi’ne çıkmak isteyen araç sürücüleri Dikmen tarafından hızla gelen aracları kollamak üzere sol tarafı kontrol etmek isterken, büfenin arkasında duraklama yapan dolmuş, taksi ve diğer aracları fark edemiyor.

Büfe şu anda boş ve natamam.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan büfenin kaldırılması ve küçük parklarımızın içersine büfeler inşa edilmemesini talep ediyorum. Bu talebime köşenizde yer verirseniz umarım aklıselim galip gelir.Saygılarımla

n Süha TONOZ

Bizim de iade politikamız var

TEKNOSA İç ve Dış Tic. AŞ. "Teknosa’ya yakıştıramıyorum" (21.7.2009) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı: "Teknosa, ’iade politikası’ çerçevesinde müşterilerine 4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un 4. maddesinden daha fazla hak tanımakta ve müşterilerinin aldıkları ürünlerden maksimum faydayı sağlamalarına yönelik hizmet ve çalışmalarını devam ettirmektedir. Ancak, iade politikamız gereği kişisel bakım ürünleri, hijyen ve sağlık koşulları gereği ile memnuniyetsizlik kapsamı içerisine alınamamaktadır. Üründe herhangi bir ayıp ve/veya kusur bulunması halinde ise servis tarafından verilecek rapor doğrultusunda iade veya değişim yapılabilmektedir.

Tüketicimiz Elvan Tursun, yukarıda belirtilen kategoriye dahil olan Braun markalı tıraş makinesini 9.7.2009’de mağazamızdan satın almıştır. Devam eden günlerde mağazamıza söz konusu müşterimiz adına bir yetkili servis raporu başvurusu yapılmadığı belirlenmiş, bu doğrultuda da Teknosa tarafından herhangi bir işlem başlatılamamıştır.

Köşenizde yayınlanan yazı akabinde tüketicimize telefon yoluyla ulaşılarak konuyla ilgili detaylı bilgi aktarılmış ve sorunun giderilmesi sağlanmıştır. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarını müşteri odaklı yaklaşımla sürdüren Teknosa bu talepte de müşterisinin yanında olmayı sürdürmüştür."

Kırmızı ışıkta geçenlerden ’nanik’ yedim

ESKİŞEHİR Caddesi’nde 50 km. hız limiti konusunda Yıldırım Tuna’nın eleştirisine (19.7.2009) Murat Türk adlı okurumuz da katılıyor. Bakın ne diyor:

"Hız sınırına uyduğum için diğer sürücülerden gelen tepki aldım. Otobüs, kamyon vb ağır araçlar dahil benim arkamdan gelmek durumunda kaldılar. Çünkü ben bu hız sınırını aşmadığım için bende bir ağır araç kategorisine girdim.

Eskişehir yolunda 50 km hız ile seyretmek imkansız. Bu hızla giderken bırakın 50 km’yi kırmızı ışıkta geçenler, kural tanımayanlara ne yapılacak?

Bu kural yerine kırmızı ışıkta geçenlere neden cezai işlem uygulanmaz ve adamlar gözününü içine baka baka sen ışıkta beklerken, sana gülerek ışığı takmadıklarında bunlara neden birşey yapılmaz?

Bu tarz yollarda hız sınırın en azından 80 km’ye çekilmesi gelecek kazaları önleyecektir. Lütfen bu kuralı geri alsılar yoksa daha çok kaza yavaş gittiğimizden meydana gelecektir."

GÜNÜNSÖZÜ

"Suçtan kim kárlı çıkıyorsa, suçlu odur."

(Fransız sözü)
Yazarın Tüm Yazıları