Yazın kazalar yoğunlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Yazın kazalar yoğunlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 00:00

Yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95 oranında karayollarından yapılması, bu yolların yetersizliği ve sürücü hataları Türkiye’de kazaları artırıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de yılda binlerce insanın öldüğü, yaralandığı ya da sakat kaldığı trafik kazalarının en çok sürücü hatalarından kaynaklandığı belirlenirken, kazaların yaz aylarında yoğunlaştığı bildirildi. Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk tarafından hazırlanan, “Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması” konulu lisans üstü tezde yer alan bilgilere göre, yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95 oranında karayollarından yapılması, bu yolların yetersizliği ve sürücü hataları Türkiye’deki kaza oranını artırıyor.
Şerit değiştirme birinci
Araç sayısına bağlı olarak trafik kazaları incelendiğinde, 1995 yılında trafik kazası sayısı 382 bin 480 iken, bu rakam 2007 yılı sonunda 922 bine yükseldi. Kazalara neden olan kusurlar incelendiğinde “sürücü kusurlarının” oldukça yüksek olduğu görülüyor. 2003 yılında sürücü kusurları yüzde 97 iken, bu sayı 2007 yılı sonu itibarıyla yüzde 98’e yükseldi. Sürücülere ait kusurların başında “arkadan çarpma, yanlış manevra ve şerit değiştirme” geliyor. Yaya ve yolcu kusurları ise yıllara göre azalan bir eğilim gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!