Ölüm ve yaşam

Güncelleme Tarihi:

Ölüm ve yaşam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Ethem Şenyurt’un organlarını, ailesi bağışladı. Helikopterle giden ekip otomobille dönüp, karaciğeri Zehra Üçgül’e nakletti.

Haberin Devamı

DUYARLI vatandaşların yaptığı organ bağışı hayat kurtarıyor. Isparta’ın Eğirdir İlçesi’ne bağlı Barla Beldesi’nde geçen 24 Haziran’da meydana gelen kazada, 39 yaşındaki Ethem Şenyurt, yola düşen şapkasını almak için motosikletini durdurdu. Bu sırada arkadan gelen araç, Şenyurt’a çarparak ağır yaralanmasına neden oldu.

Nakil ekibinin maratonu

Kaldırıldığı Isparta Devlet Hastanesi’nde 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Ethem Şenyurt’un beyin ölümünün gerçekleşmesiyle ailesi organlarını bağışladı. Şenyurt’un karaciğerinin acil listesinde bulunduğu için Zehra Üçgül’e nakli için İzmir’e gönderilmesine karar verildi. Nakil ekibi, salı günü Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle Isparta’ya gitmek için havalandı. Karaciğeri alan ekip, hava karardığından dolayı helikopterin gece uçuşu yapamaması nedeniyle kendileri için bekletilen araçla, karayoluyla İzmir’e döndü.

Kalbi Antalya’ya gönderildi

Haberin Devamı

39 yaşındaki Ethem Şenyurt’un karaciğeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ev hanımı 42 yaşındaki Zehra Üçgül’e başarıyla nakledildi. Ethem Şenyurt’un böbrekleri ve kalbinin ise Antalya’da nakil bekleyen hastalara takılmak için gönderildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!