Çılgın teklif

Güncelleme Tarihi:

Çılgın teklif
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 00:00

Sarı lacivertliler, Bayern Münih’ten halen yılda 1 milyon 250 bin Euro net ücret alan tecrübeli oyuncuya yıllık 4 milyon Euro teklif etti. Hamit “Evet” derse, “en pahalı Türk futbolcu” unvanını alacak. F.Bahçe, futbolcunun bonservisine de 7.5 milyon Euro ödeyecek ve böylelikle toplam maliyet 19.5 milyon Euro’yu bulacak.

Haberin Devamı

TRANSFER döneminin en gözde isimlerinden Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Bekir İrtegün ve Özer Hurmacı’yı renklerine katmayı başaran Fenerbahçe, şimdi de Hamit Altıntop’a göz dikti. Sarı lacivertli yönetim, formasını giydiği Bayern Münih’ten ayrılmak istemeyen gurbetçi futbolcuyu ikna etmek için kesenin ağzını açtı. Kulübüyle büyük ölçüde anlaşılan Hamit, “Evet” dediği taktirde yaklaşık 20 milyon Euro’luk bir transfer anlaşmasının kahramanı olacak.

Yaklaşık 20 gündür Hamit Altıntop’un transferi için uğraş veren Fenerbahçe Yönetimi, önce Bayern Münih Kulübü ile masaya oturdu. Milli futbolcunun satışına önce sıcak bakmayan Alman ekibinin patronları, teknik direktör Luis Van Gaal’in “Hamit’i kadromda düşünmüyorum” şeklinde görüş bildirmesi üzerine sarı lacivertlilerle bonservis pazarlığına başladı. Yapılan görüşmeler sonrasında taraflar 7.5 milyon Euro karşılığında el sıkıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi istemiyor ama..

Bayern Münih ile söz kestikten sonra Hamit Altıntop ile masaya oturan Fenerbahçe Yönetimi, ilk etapta olumsuz yanıt aldı. Gurbetçi futbolcu, geçen sezon sakatlığı nedeniyle yeterince oynayamadığı Bayern’de bir yıl daha kalıp kendisini kanıtlamak istediğini söyleyerek, “Teklifiniz beni mutlu etti. Şu an için Türkiye’ye gelmeyi düşünmüyorum” cevabını verdi. Hamit, dün kendisiyle röportaj yapan Alman Haber Ajansı’na (DPA) da bu yönde açıklamalarda bulunup, “Transfer konusunda bir şey yok” dedi.

Başkan vazgeçmiyor

Bu açıklamalara rağmen Hamit’ten vazgeçmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcuyu ikna etmek için kesenin ağzını sonuna kadar açmaya karar verdi. Aziz Yıldırım’ın bu transferi bitirmesi için Almanya’ya gönderdiği kardeşi Ali Yıldırım, halen Bayern Münih’ten yılda net 1 milyon 250 bin Euro alan gurbetçi yıldıza, yıllık net 4 milyon Euro para önerdi. Hamit’in bu müthiş teklif sonrası tutumunu yumuşattığı ancak kesin kararını açıklamak için 2 gün süre istediği öğrenildi.

Hamit Altıntop, Fenerbahçe’nin teklifini kabul ettiği taktirde en pahalı Türk futbolcu olacak. 3 yılda 12 milyon Euro net ücret alacak olan gurbetçi futbolcu, 7.5 milyon Euro tutarındaki bonservisiyle birlikte sarı lacivertlilere toplam 19.5 milyon Euro’ya mal olacak.

Haberin Devamı

Hazırlık maçında forma giydi

Bayern Münih’in yeni teknik direktörü Luis Van Gaal’in yeni sezonda kadrosunda düşünmediğini açıkladığı Hamit Altıntop, takımının Redbull Salzburg ile oynadığı karşılaşmada forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!