Artık üniversiteye girmek daha kolay olacak

Güncelleme Tarihi:

Artık üniversiteye girmek daha kolay olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 18:07

YÖK, ÖSS’de bu yıl soruların zor olması ve kontenjanların tam olarak doldurulamaması ihtimali nedeniyle taban puanda yeni bir düzenlemeye gitti. Değişiklik ile sorularda yüzde 25 başarı sağlanması halinde alınan 165 taban puana yüzde 20 başarı sağlanması ile ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

YÖK Genel Kurulu, bugünkü toplantısında ÖSS’de başarı puanını artıracak bir düzenlemeye imza attı. Genel Kurul, öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların güçlüğü dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapılması kararı aldı. Bu düzenleme soruların yüzde 25’inden başarılı olunması halinde alınabilen 165 taban puana soruların yüzde 20’sinin net yapılması halinde ulaşılabilecek. Bu sayede daha az net yapılmasına karşın daha fazla puan alınabilecek.

YÖK’den yapılan açıklamaya göre bugün ayrıca Eğitim, Tıp-Sağlık, Kadro, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon Komisyonu raporları görüşülürken, bazı fakültelere dekan atamaları da gerçekleştirildi. Buna göre, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, aynı üniversitede Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne Prof. Dr. Ali Yıldırım dekan olarak atandı. Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Prof. Dr. Ali Duymaz, Bayburt Üniversitesi İİBF’ye Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Prof. Dr. Naci Bostancı, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Prof. Dr. Asker Kartarı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Prof. Dr. Ali Demirci, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğiti’e Prof. Dr. Cemil Öztürk, aynı üniversitede Mühendislik Fakültesi’ne Prof. Dr. Abdülkerim Kar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Prof. Dr. Mehmet Hakan Hakeri, Trakya Üniversitesi GSF’ye ise Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin atandı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun bir sonraki toplantısı ise 21 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!