Yatırım cesareti büyük ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Yatırım cesareti büyük ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 00:00

Dünya otomotiv devi Volkswagen Group’un 18 tedarikçisine dağıttığı büyük ödülün Türkiye’deki sahibi Cevher Grup oldu.

Haberin Devamı

DÜNYA genelinde 35’in üzerinde dev markaya hizmet veren Cevher Grubu, bünyesinde Volkswagen’nin yanısıra Lamborghini, Bugatti, Bentley, Audi, Seat ve Skoda gibi markaları bulunduran Volkswagen Grup tarafından “Volkswagen Group Awward 2009” ile ödüllendirildi. Firma, yenilik, ürün kalitesi, uzman proje yönetimi, geliştirme yeteneğinin yanısıra daha fazla verimlilik için işbirliği ve çevre koruma bilinci kriterlerine bağlı sunulan “Büyük Ödül”ün sahibi oldu.
25 milyarlık ciro
25 bin tedarikçisinden 100 kuruluşu “Premium lig” takımı olarak belirleyin, içlerinden 18’ini önümüzdeki dönem için “stratejik ortak” olarak açıklayan Volkswagen Group’un saptadığı bu firmalar arasında 68 milyar dolarlık ciroluk Panasonic, 45 milyar dolar ciroluk Bosch, 25 milyar dolarlık ciroya sahip Bridgestone gibi dev firmaların yanısıra 110 milyon euroluk ihracat rakamıyla Cevher Grubu da yer aldı. Cevher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Haluk Özyavuz, böyle bir ödülü İzmir’e ve Türkiye’ye getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kriz öncesinde yatırım yaptık

Almanya’daki Wolfsburg Bilim Merkezi’nde Haziran ayında düzenlenen törende ödülü aldıklarını belirten Özyavuz, “Cevher Grubu olarak kriz belirtileri öncesi silindir kafası projeleriyle ilgili 10 milyon Euro civarında yatırım yaptık.  Meyvelerini ancak bugün toplamaya başladık. Tüm bankaların geri çekildiği, kredilerin kesildiği bir anda, bu yatırıma giden parayla yola devam etme inadı ve isteği bizi böyle bir ödüle götürdü. Krizden büyüyerek çıkacağımızı artık çok net bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

MEVCUT MUTLAKA KORUNACAK

Hedeflerinin geçen yılın 110 milyon Euro’luk cirosuna ulaşmak olduğunu belirten Özyavuz, gelecek dönemdeki otomobillerin küçük motorlu olacağını, küresel kriz nedeniyle yakıt tasarrufunda avantajlı ve yine de güçlü motorlu araçların tercih edilmeye başlandığını söyledi. İstanbul ve çevresinin sanayileşmeden fazlasıyla nasibini aldığını ifade eden Özyavuz, artık İstanbullu firmaların daha sakin, işçilik maliyetlerinin daha uygun olduğu bölgeler aradığını, İzmir’in de avantajlı durumda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İTO üyeleri ile anında iletişim kurabilecek

İTO, elektronik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Web sayfasında, “Meslek Komiteleri İletişim Formu” hizmetini hayata geçirdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “70 bin üyemiz, dijital ortamda sorunlarını, talep ve önerilerini oda personeline iletebilecek” dedi. Demirtaş, İletişim Formunda, 87 meslek komitesinin listelendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!