Amerika doğum gününü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Amerika doğum gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Amerika Birleşik Devletleri’nin 233. bağımsızlık yıldönümü, verilen bir resepsiyonla kutlandı. Büyükelçi James Jeffrey ve eşi Gudrun Jeffrey’in ev sahipliği yaptığı resepsiyona çok sayıda siyasinin yanı sıra, yabancı misyon temsilcisi ve askeri yetkililer katıldı.

Büyükelçilik konutunda gerçekleşen resepsiyona CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile çok sayıda davetli katıldı.

Bölgesel barış

ABD deniz piyadeleri tarafından bayrak sunumuyla başlayan kutlamalar, Türk ve ABD milli marşlarının söylenmesiyle sürdü. Cemil Çiçek, bağımsızlık günü nedeniyle ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’i kutlarken, “Türkiye-ABD işbirliği dünyanın değişik bölgelerinde barış, güvenlik, istikrar ve refahın teminine yönelik önemli katkı sağlıyor” dedi. Çiçek, bu yüzden Türkiye-ABD arasındaki stratejik işbirliği bağlarının güçlendirilmesinin yalnızca Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değil, küresel ve bölgesel barış içinde hayati önem taşıdığını bildirdi.

Sıra dışı dostluk

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ise iki ülke arasındaki ilişkilerin birçok zorluk ve test zamanlarında güçlülüğünü kanıtlamış, sıradışı önemde bir ilişki olduğunu belirterek, “Türkiye, büyük karmaşıklıkların yaşandığı bölgede güvenlik ve ekonomik kalkınmasıyla bir istikrar adası konumundadır” diye konuştu. Jeffrey, ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un bu yıl içinde Türkiye’yi ziyaretinden sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde seyrettiğini söyledi.

Baykal’da oradaydı

ABD’nin bağımsızlık günü kutlamalarına siyasetçilerimiz büyük ilgi gösterdi. Verilen resepsiyona hükümettenh bir çok bakan katldı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’de resepsiyona katılanlar arasındaydı. Büyükelçi James Jeffrey, resepsiyona katılan Ana Muhalefet Lideri Deniz Baykal ile de kısa bir sohbet yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!