Sahnede öldü

Güncelleme Tarihi:

Sahnede öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 19:13

İZMİRLİ 45 yıllık tiyatro ve halkoyunları sanatçısı Güven Akın, Solovakya'daki Uluslararası Kloneveç Halkoyunları Gösterisi'nde sahnede bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Akın, sevenlerinin gözyaşlarıyla bugün Karşıyaka'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ege Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü üyesi olan 62 yaşındaki Güven Akın, 25- 30 Haziran tarihleri arasındaki Uluslararası Kloneveç Halkoyunları Gösterisi'ne katılmak için Slovakya'ya gitti. Burada gösterilerini sunmak için ekip arkadaşlarıyla sahneye çıkan Akın, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yaklaşık 9 yıl önce kalp ameliyatı geçirdiği öğrenilen Güven Akın için, Karşıyaka Zübeyde Hanım Camii'nde tören düzenlendi. Akın'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ege Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Arif Sönmez “Kendisi örnek bir sanatçıydı, 62 yıllık hayatının 45 senesini halk oyunlarına ve tiyatroya verdi. Kendisini saygı ve özlemle anacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!