Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2003 01:50

‘Dünyanın en meşhur danası’nı A.A. çekti

29 Aralık tarihli gazetenizde kullandığınız ‘‘Dünyanın en meşhur danası’’ fotoğrafı, Anadolu Ajansı Sıvas Büro Müdürü Muammer Başkan tarafından çekildi.

Fotoğraf altyazınızda, haberin Hürriyet'te yayınlanmasının ardından dünya basınına konu olduğundan bahsetmeniz bizleri ne kadar sevindirmişse, kimin tarafından çekildiği ve A.A'nın fotoğrafı olduğundan bahsedilmemesi de o derecede üzmüştür.

Bu kareyi yakalayan ve yaygın basının deyimiyle ‘‘taşra muhabiri’’ olarak adlandırılan isimsiz emekçilerin özverili çalışmalarını çok iyi bilirsiniz. Gazetecilerin tek mutluluk kaynağı olan isimlerinin yayınlanması olayından maalesef biz ajans çalışanlarının yoksun bırakıldığı da malumlarınızdır.

Bu olayda da yaşadığımız gibi bırakın fotoğrafı çeken arkadaşımızın isminin yer almamasını, ‘‘A.A’’ imzasının bile Hürriyet Gazetesi'nde kullanılmaması, tüm Anadolu Ajansı çalışanlarını üzmüştür.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği fotoğraf ve haberlerde kaynağı büyük oranda belirten Hürriyet Gazetesi'nin, böylesi bazı durumlarda da aynı duyarlılığı göstereceğine olan inancımızı koruyoruz.

Haber Yayın Daire Başkanı Ender ERTEKİN

Yurt Haberleri Müdürü Tuncay YILDIRIM

TEMSİLCİNİN NOTU

HÜRRİYET, ilke olarak kullandığı tüm fotoğrafları çekenlerin isimlerini yayınlıyor. Hatta bu yüzden, bazı Hürriyet muhabirleri ‘‘Bizim imzalarımızı unutuyorsunuz, Yeni Zelanda'daki foto muhabirinin imzasını kullanıyorsunuz’’ diye sitemde bulunuyor. Sözü edilen fotoğraf da daha önce Hürriyet'te birkaç kez, çekenin imzasıyla yayımlandı. Ancak maalesef son kullanımında imza unutulmuş, özür dileriz.


Mavi Mermer değil Büyük Mavi Bilye

8 Aralık'ta ‘‘Dünyanın en ünlü fotosu 30 yaşında’’ başlıklı haberinizde ‘‘Blue Marble’’ adlı fotoğraf ‘‘Mavi Mermer’’ olarak çevrilmiş. Tam adı da ‘‘Big Blue Marble’’ olacaktı ve Türkçe'ye ‘‘Büyük Mavi Bilye’’ olarak tercüme edilmesi gerekiyordu.

Ayşe ERONAT/URLA

Cuma ilavesi bulunmuyor

BEN Adana'da oturan bir okurunuzum. Gazetenizi Gül Gıda adlı bakkaldan (Sumer Mahallesi 69 Sokak, 01150 ADANA) alıyorum.

20.12.2002 Cuma günü apartman görevlimiz, gazetenizin Cuma ekini getirmedi. Daha sonra bakkala uğradığımda nedenini sordum, Cuma ekinin az geldiğini söyledi.

Dağıtımdaki bu ve benzeri aksaklıkların giderilmesi ben ve benim gibilerin şikáyetlerini önleyecek, ciddi ve büyük gazete imajınızın artmasına yardımcı olacaktır.

Fikret ALEV ADANA

fikret_alev@hotmail.com

TEMSİLCİNİN NOTU

Hürriyet Gazetesi Promosyon Müdürü Müfit Utkusoy, okurumuza bizzat mesaj göndererek uyarısı için teşekkür etti ve şöyle dedi:

‘‘Cuma eki gibi ücretsiz ekler, Türkiye genelinde Hürriyet tirajı kadar basılmaktadır. Ancak zaman zaman bazı tali bayilerin bu ekleri vermedikleri tespit edilmektedir. Şikáyetiniz Yaysat A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü'ne araştırılması için ulaştırılmıştır. Gül Gıda, Yaysat A.Ş. yetkili tali bayi ise gereği yapılacaktır. (Yetkili tali bayilerin cam veya kapılarında Yaysat bayi no'sunun yer aldığı özel bölüm vardır.)


Bodrum’u kampanyanız kurtardı

BODRUM Yarımadası'nın betonlaşmasına sebep olan ‘‘Bodrum Yarımadası Çevre Düzeni Planı Revizyonu’’na karşı kampanyanız bizim için sevindirici idi.

Sayın ilgili, Bakan Ergezen'in yazılı talimat vererek betonlaşmayı durdurması da kampanyanız sonucudur.

Gazetenizi kutlarım.

Nermin NEFTÇİ

Eski Kültür Bakanı


Gaziantep röportajına teşekkür

‘‘PAZAR Hürriyet’’ için yayın ve yönetim heyetini eski bir okurunuz olarak kutlamak istiyorum. İnsan hayatı için gerekli olan tüm bilgileri içerdiğinden ve bunları yazı ve resimleri ile birlikte detaylı bir biçimde bizlere sunduğundan tekrar tekrar kutluyorum. Hele ‘‘Güneş, Gaziantep'ten yükseliyor’’ konulu röportajı, inanın gurur duyarak, gözlerim yaşararak okudum. Zira yıllarca terör belası yüzünden büyük sıkıntılar yaşamış bu yörelerimizin tekrar eski benliğine kavuşarak üretime geçmesi son derece sevindirici bir olaydır. Ayrıca Türk insanına fırsat verildiği zaman neler yaptığını, kendi ülkesi ve tüm dünya insanları için yararlı ne güzel eserlere imza attığını kanıtlaması, AB kapılarını zorlamakta olduğumuz şu günlerde son derece önem arz etmektedir, devamını diliyorum.

Cavit AKMAN/ANKARA

Inter Milan değil

13 Aralık 2002 tarihinde 36. sayfada Avrupa Birliği'nin magazinel yanıyla ilgili bir haber yayımladınız. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Başbakanımız Abdullah Gül futbolcularımızın başarılarını konuşuyorlardı. Haber yazılırken spor servisine hiç sorulmamış herhalde. Çünkü Silvio Berlusconi, AC MILAN'IN (ATHLETICH CLUB) başkanıdır, siz INTER MILAN olarak yazmışsınız. INTER MILAN'IN başkanı Moratti'dir; Pirelli ve diğer sanayi devlerine de sahiptir. Berlusconi ise medya devidir. Milano kentinin bu iki ezeli rakibi, aynı zamanda siyasi ve ticari rakiplerdir.

Özgür KADIOĞLU

ozgurkadioglu2002@yahoo.com


OKURLARIMIZDAN KISA KISA

ERDAL ÇINAR 24 Aralık'ta yayımladığınız ‘‘Bakanla görüşemedi, olay çıkardı’’ haberinde geçen ‘‘Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Merkezi (KOSGEB)’’ tanımlaması doğru değildir. KOSGEB'in açılımı ‘‘Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’’dır.

İRFAN KURŞUN 16 Aralık'ta yayımladığınız ‘‘İngiliz kızı Rachel’’ haberinizde, Rachel'in günlüğü gözüme ilişti. Günlükte, oldukça müstehcen kelimeler yer alıyordu. Dikkatinizden kaçtığını düşünüyorum.

SENEM UYGUN Geçtiğimiz günlerde bir haberinizde Liv Tyler'ın babasının bir işçi olduğu yazıyordu. Bu bilgi yanlış. Liv Tyler'ın babası, ünlü Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler'dır.

ÖZCAN PAMUK (HOLLANDA) ‘‘Gümülcine Belediyesi, Noel için dansöz istedi’’ haberi yanlış. Noel 25 Aralık'tadır ve yeni yılla ilgisi yoktur. Yeni yıl eğlencesinde dansöz oynatmakla Noel arasında ilişki yoktur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!