İkinci el otomobile tatil dopingi

Güncelleme Tarihi:

İkinci el otomobile tatil dopingi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2009 10:39

Otomotivde, özel tüketim vergisinin (ÖTV) yeniden düzenlenmesi ve yaz tatilinin başlaması, uzunca bir süredir durgunluk yaşayan ikinci otomobil sektörünü hareketlendirdi.

Haberin Devamı

Otomotivde, özel tüketim vergisinin (ÖTV) yeniden düzenlenmesi ve yaz tatilinin başlaması, uzunca bir süredir durgunluk yaşayan ikinci otomobil sektörünü hareketlendirdi. Her bütçeye uygun araç bulunabilen oto galerilerde satışların önceki aylara göre, yüzde 30-40'a varan oranda arttığı bildirildi.

Otomotivde 15 Mart 2009 tarihinde uygulamaya giren ÖTV indiriminde kapsamın daraltılması, ikinci ellere olan ilgiyi yeniden artırdı. Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak, ÖTV'nin, geçtiğimiz 3 aya kıyasla yükseltilmesiyle sıfır araçlarda fiyatların yeniden arttığını, bu durumun da ikinci el satış yapan oto galericileri sevindirdiğini söyledi.

Çoğu firmanın indirim sırasında gelen taleplerin karşılanmaya çalışması nedeniyle bayilerde araç bulmanın da zorlaştığını anlatan Çırak, “Yeni araç bulamayan tüketici ise ikinci el satış yapan galerilere yöneldi” dedi.

Haberin Devamı

Yaz tatilinin başlamasının da satışları ikiye katladığını belirten Çırak, şöyle konuştu:

“Kriz nedeniyle galeri esnafı uzunca bir süredir sıkıntıdaydı. Sıkıntı nedeniyle çoğu galerici kepenk kapatmaya hazırlanırken, yaz tatili ve ÖTV adeta imdada yetişti. Tatile arabasız çıkmak istemeyenler her bütçeye uygun araç bulabildikleri galerileri canlandırdı. Satışlarımız önceki aylara göre yüzde 30-40 oranında arttı. Bu hareketliliğin yaz boyu sürmesini bekliyoruz.”

Çırak, geçtiğimiz aylarda esnafın ayda sadece bir kaç araç satabildiğini anımsatırken, bu sayının şimdi haftada 5'e kadar çıkabildiğini bildirdi.

Adana'da ikinci el araç satışı yapan bir galerinin sahibi Hasan Kelebek ise yaz aylarıyla birlikte satışlarının neredeyse ikiye katlandığını belirterek, taleplerin ise genellikle 1-3 yaş arasındaki araçlardan yana olduğunu söyledi.

Fiyatların cazip olduğunu ifade eden Kelebek, “Çoğu tüketici sıfır araç yerine çok daha uygun alabildiği sıfıra yakın ikinci elleri tercih ediyor” dedi.

İkinci el otomobiller hurriyetoto.com'da 

Otomotivdeki iş fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=11800 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!