Annesini öldürdü, benzin döküp yaktı

Güncelleme Tarihi:

Annesini öldürdü, benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2009 12:48

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde şizofreni hastası Cem İlbey, annesi emekli öğretmen Aysel İlbey'i başına taşla vurarak öldürdükten sonra, benzin döküp ateşe vererek evlerini de yaktı.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 01.00 sıralarında Çamönü Köyü'nde yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'ndeki eğitimini 2 sınıfta terk eden 34 yaşındaki Cem İlbey, henüz belirlenemeyen bir nedenle, annesi emekli sanat tarihi öğretmeni 62 yaşındaki Aysel İlbey'le tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, evin bahçesine çıkan şirofreni hastası Cem, elinde büyük bir taş parçasıyla geri dönüp annesine saldırdı. Taşla defalarca başına vurduğu annesini öldüren Cem İlbey, daha sonra da üzerine bezin döküp ateşe vererek kaçtı. Alevleri farkeden vatandaşların ihbarıyla, eve giden ekipler, yangını söndürdü. Soğutma çalışmaları sırasında Aysel İlbey'in cesedi bulundu.

İlk belirlemelere göre başına taşla vuralarak öldürülen anne İlbey'in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma, Cem İlbey'i yakalayarak gözaltına alıp Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Şizofreni hastası olduğuna dair raporu bulunan İlbey'in, işlemlerinin ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edileceği bildirildi.

Cem İlbey'in aralarında sorun olan emekli öğretmen babası Hüseyin İlbey'i de dün gündüz saatlerinde dövdüğü, babanın olay anında evde bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!