Doktorsuz hastaneye 'bebek dostu' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Doktorsuz hastaneye bebek dostu ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 10:26

Isparta Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi, yaklaşık 1.5 aydır çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktor bulunmamasına rağmen “Bebek Dostu Hastane” unvanına layık görüldü.

Haberin Devamı

Isparta Sağlık Müdürü uzman doktor Süleyman Önal,  iki kadın doğum uzmanının görev yaptığı Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından “Bebek Dostu Hastane” unvanı verildiğini söyledi.

Bebek Dostu Hastane unvanının yaklaşık bir yıllık çalışma performansına göre verildiğine dikkati çeken Önal, “Belge için bir yıllık hizmetler göz önüne alınmakta, yeni doktor için de başvuruda bulunduk” dedi.

Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevinin bu belgeyi almak için gerekli kriterleri yerine getirdiğini bildiren Önal, hastanede yapılan çalışmaları, imkanları göz önünde bulundurarak bu belgeyi almak için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Belge için herhangi bir sıkıntı olmadığını savunan Önal, belgenin alımında bir yıllık performansın değerlendirildiğini, buna göre yapılan değerlendirme sonunda belgenin verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çocuk doktorunun yaklaşık 1.5 ay önce ilçeden ayrıldığını belirten Önal, “Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hese Coşar yan dal ihtisas sınavını kazandığı için İzmir'e gitti. Ancak mevcut hastane için Sağlık İl Müdürlüğü olarak yeni bir çocuk doktoru müracaatında bulunduk. Çocuk doktoru en kısa zamanda görevine başlayacak” diye konuştu.

Yalvaç'a yeni bir hastanenin yapılmakta olduğunu kaydeden Sağlık Müdürü Önal, Doğum ve Çocuk Bakımevinin de yeni devlet hastanesi bünyesinde hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!