Deniz sefası faciayla sonuçlandı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Deniz sefası faciayla sonuçlandı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 15:48

Tuzla'da balık tutmak için iş ortağı ve çırağıyla denize açılan Dünya Kuaför Şampiyonu Ahmet Karakışla aniden çıkan fırtınada tekne alabora oldu. Ortağıyla birlikte yüzme bilmeyen çırağını kurtarmaya çalışan Ahmet Karakışla ve Erdinç Karaman boğularak öldü.

Haberin Devamı

İş ortağı 37 yaşındaki Erdinç Karaman ve 14 yaşındaki çırağı Ali Angi'yi de yanına alan 2 çocuk babası Ahmet Karakışla kendi yaptığı teknesiyle dün akşam saat 17.00 sıralarında denize açıldı. Daha sonra denizde çıkan fırtınayla dalgalar 2 metreyi bulunca kıyıya gelmeye çalışan Karakışla'nın teknesi alabora oldu.

 

BALIKÇILAR YARDIMLARINA KOŞTU

 

Dalgalar arasındaki 3 kişinin yardımına koşan çevredeki balıkçılar, denizin dibine doğru batan ve yüzme bilmeyen çırakları Ali Angi'yi kurtarmaya çalıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, ortaklar 2-3 kez denizin dibinden çıraklarını çıkardı. Bir yandan çırağını kurtarmaya çalışan Karakışla ve Karaman bir yandan da insan boyundan yüksek dalgalarla mücadele etmeye çalıştı. Deniz suyu yutan çırak, balıkçıların da yardımıyla kurtarıldı.

 

Haberin Devamı

İPİ YAKALAYAMADILAR

 

Son anda atılan ipi yakalayamayan 2 ortak gelen dalgayla denizin dibine indi. Kısa bir süre sonra 2 ortağın cansız bedenleri su yüzüne çıktı. Balıkçılar tarafından kenara getirilen cesetler Tuzla Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Ölümden dönen Ali Angi Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor.

 

"ACI GERÇEKLE KARŞILAŞTIM"

 

Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'yla Diyarbakır turnesinden dönen Ahmet Karakışla'nın büyük oğlu tiyatro sanatçısı Koray Karakışla, "Uçaktan iner inmez arkadaşlarım aradı. Denizde babamın teknesinin alabora olduğunu ve hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Hastaneye geldiğimde acı gerçekle karşılaştım. Görgü tanıklarıyla polis merkezinde görüştüm. Yanlarında çalışan yüzme bilmeyen çıraklarını kurtarmaya çalışırken yorulup bir daha da denizden çıkamamışlar.1983-84-85 yıllarında İtalya, Fransa, İspanya'da yapılan Dünya Kuaförler Şampiyonası'nda birincilikleri olan babam 12 yıl Türk Milli Takım formasını en iyi şekilde temsil etti. Türkiye'ye şampiyonluklar kazandırdı. Babam kendi yaptığı tekneyle her fırsatta denize açılırdı. Bir deniz aşığı olan babamı deniz aldı. Babam askeri deniz lisesinde okurken kuaförlüğü tercih etmiş. Saç yapmayı taramayı çok severdi" dedi.

 

Haberin Devamı

"TEKNE ALABORA OLMUŞ"

 

Ahmet Karakışla'nın eşi Nur Karakışla, "Denizde olay olduğunu duyan komşularım hepsi İstanbul Denizcilik Fakültesi önüne doğru koştu. Ben de gitmek istedim. Komşularım 'Önemli bir şey yok. Tekne alabora olmuş. Eşinizi hastaneye kaldırmışlar' dedi. Acı gerçekle hastanede yüz yüze geldim" diye konuştu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!