El ilanlı özür cezası

Güncelleme Tarihi:

El ilanlı özür cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 11:40

TRABZON’da havaya tabancayla açtığı gerekçesi ile hakkında 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 3 çocuk babası Şenol Atalar’a hakim Zeynep Denizoğlu, ‘Silahla ateş etmeyelim, kitap okuyalım’ yazılı 200 el ilanı bastırıp dağıtma cezası verdi. Atalar, ilanları kahveleri dolaşarak dağıttı.

Haberin Devamı

Olay Trabzon’da ormanlık alanda yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Silahla havaya ateş açarak, düşen merminin isabet etmesi sonucu bir arkadaşının hafif şekilde yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen 48 yaşındaki Şenol Atalar hakkında, 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Davaya bakan Hakim Zeynep Denizoğlu, Atalar’ı, ‘Korku ve panik yaratacak şekilde ateş etmek ve kaza ile yaralanmaya sebebiyet vermek’ suçlarından mahkum ederek ilginç bir cezaya çarptırdı. Hakim, Atalar’ın, üzerinde ‘Silahla ateş etmeyelim, kitap okuyalım’ yazılı 200 el ilanı bastırması ve dağıtmasına karar verdi.

Cezayı ilk duyduğunda şaşırdığını ifade eden Trabzon’un Pelitli Mahallesi’nde oturan 3 çocuk babası Atalar ise ilanları bastırarak, kahvelere ve iş yerlerine dağıttı. İlanlı cezadan dolayı Hakim Zeynep Denizoğlu’nu teşekkür eden Atalar, “Arkadaşlarla ormanlık alanda gezerken, havaya ateş ettim. Yanımda bulunan arkadaşlarımdan biri de yanlışlıkla omuzundan yaralandı. O gün silahın ne kadar kötü bir şey olduğunu anladım. Sonra hakkımda dava açıldı. Hakim, ‘Siz böyle yaparsanız, gençler ne yapsın’ dediğinde çok utandım. Bana hapis cezası verse bu kadar etkili olmazdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!