Etimesgut’a haciz şoku

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’a haciz şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 00:00

Etimesgut Belediyesi’nin bazı gayrimenkullerine eski dönemden kalan borçlarından dolayı icra işlemi başlatılarak, haciz konuldu. Eski ve yeni başkanlar birbirlerine suçladı.

ETİMESGUT Beldiyesi’ne geçen Eylül ayında dağıtılan kırtasiye setlerinin parası ödenmeyince haciz geldi. İlgili firma Etimesgut Belediyesi’ni dava etti, belediyenin gayrimenkullerine haciz işlemi başlatıldı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel geçmiş dönemde başarısız bir mali yönetim sergilendiğini öne sürerken, eski Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, "Beceriksizliğini bahanelerle örtmeye çalıyor. Üç aydır görevde, biz onun borçlarını ödemiştik ve bir gün olsun belediyeye haciz getirtmemiştik" dedi.

Etimesgut Beldiyesi’ne geçen Eylül ayında dağıtılan kırtasiye setlerinin parası ödenmeyince haciz geldi. Demirel, devraldıkları borçların ödenmesine yönelik çabalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Kaynak sıkıntısı dolayısıyla borçların ödenmesinin biraz zaman alacağını kaydeden Demirel, "Geçmiş dönemde iyi bir mali yönetim sergilenmemiş. Yönetim bu konuda büyük zafiyet göstermiş. Kaynak oluşturma çabalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Ancak borçların ödenmesi belli bir zaman alacak" dedi.

Bahane üretiyor

Eski Başkan Yılmaz ise, Demirel’i "bahane üretmekle" suçlayarak şunları söyledi:

"2005 yılında imzalanan 1994-2004 yılı arasını kapsayan kamu borçlarının yapılandırılması kapsamında belediyenin geçmiş 10 yıla ait 21 trilyon borcu Hazine ile mutabakatla 15 trilyon üzerinden anlaşma sağlanmış ve bunun 6 trilyonu 2005-2009 arasında tarafımızca ödenmiştir. Belediyemizin 1994-2004 arası 10 trilyon borcu vardır. Bu da şu anda başkanlık yapan Enver Demirel’in 1999-2004 arasında başkanlık yaptığı döneme ait borçtur. Onun ödemediği borcun da büyük kısmını biz ödedik. Yani bugünkü borç ödenmelidir çünkü kendilerine aittir. Görev süremizin ilk yılında bizden önceki borçları da ödemiştik ve belediyeye bir gün olsun haciz getirtmemiştik. Geçmiş dönemde olduğu gibi Enver Demirel yine beceriksizliğine mazeret uyduruyor. Önümüzdeki beş yılın Etimesgut ve Etimesgutlular için kayıp geçeceğini görüyorum ve büyük üzüntü duyuyorum."

Demirel, başkanlık görevini devralmasının ardından 14 Nisan 2009 tarihinde düzenlediği toplantıda basın ve kamuoyunu belediyenin mevcut tablosu hakkında bilgilendirmişti. Toplam 33 Milyon TL borç devraldığını belirten Başkan Demirel, bunun yaklaşık 18 Milyon TL’sinin firmalara olduğunun altını çizmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!