Kaza yüzünden hem gözünü hem okulunu kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Kaza yüzünden hem gözünü hem okulunu kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 13:43

16 yaşındaki Cansu, geçtiğimiz ay Eskişehir'de Kenan Doğulu konserinden dönerken ablasıyla birlikte trafik kazası geçirdi... Ön koltukta oturan Cansu kazada ağır yaralandı, kolu ve ayakları kırıldı; bir gözünü kaybetti... 8 gün yaşam mücadelesi veren Cansu yaşam savaşını kazandı ve hayata yeniden tutundu... Fakat bunlar olurken, eğitimi aksadı ve Cansu sınıfta bırakıldı...

Haberin Devamı

Kaza, Eskişehir- Seyitgazi karayolunun 3'üncü kilometresindeki Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı yakınlarında meydana geldi. Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Ayvalı Köyü'ndeki akrabalarını ziyaret eden, bir yakınlarının haftasonu yapılacak düğününün hazırlıklarına katılan aile, Eskişehir'deki evlerine dönmek üzere yola çıktı.

Metin Erten yönetimindeki 26 AY 813 plakalı otomobil, bir anda yola fırlayan köpeğe çarpamamak isterken direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan araç, yol kenarındaki tel örgüleri aşıp ormanlık alana girdi ve bir ağaca hızla çarparak ikiye bölündü. Kazada, otomobildeki sürücü Metin Erten'in eşi 36 yaşındaki Raime Erten, kızları 16 yaşındaki Burcu Erten ve 14 yaşındaki Sevim Erten öldü. Sürücü Metin Erten ile araçta bulunan akrabaları 31 yaşındaki Dilek Okçu ve 12 yaşındaki Uğur Okçu, çağrılan ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Baba Ertuğrul Nuhoğlu yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında İkieylül Yerleşkesi'nde geçen ay düzenlenen Kenan Doğulu konserine katılan kızları Cansu (16) ve Aysu'nun (20) eve dönerken Muttalip yolunda trafik kazası yaptıklarını belirterek, Cansu ve Aysu'nun yaralanan diğer 8 kişi ile birlikte hastaneye kaldırıldığını kaydetti.Eskişehir'de Kenan Doğulu'nun konserinden dönerken ablasıyla birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan, kolu ve ayağı kırılırken bir gözünü kaybeden Cansu Nuhoğlu, hastanede yaşam mücadelesi verirken sınıfta da kalınca yıkıldı.

Kızı Aysu'nun ayağının kırıldığını ifade eden baba Nuhoğlu, şöyle konuştu:

“Bacağına platin takılan Aysu, birkaç günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor. Otomobilin ön tarafında oturan Cansu ise ağır yaralandı. Başını çarpan Cansu komaya girdi. Eskişehir Devlet Hastanesinde kaldırıldı. Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. 8 gün Yoğun Bakım Ünitesinde kaldı. Kızım  Cansu, 8 gün yaşam savaşı verdi. Hayat mücadelesini kazanan Cansu, kaza  nedeniyle tek gözünü kaybetti. Kolunda ve bir bacağında kırık var. Tam olarak yürüyemiyor.”

“KIZIMIN SINIFTA BIRAKILMASI HEPİMİZİ ÜZDÜ”

Baba Nuhoğlu, tek gözünün görmemesine üzüldükleri Cansu'nun hayatta olmasının ailesini ve arkadaşlarını teselli ettiğini bildirdi.

Cansu'nun lisede, Aysu'nun AÜ'de kamu yönetimi bölümünde okuduğunu ifade eden baba Nuhoğlu, şöyle devam etti:

“Kaza nedeniyle kızlarımın eğitimleri aksadı. Üniversite, alınan raporları kabul edince Aysu sınavlara girişte sorun yaşamadı. Sağlık sorunlarıyla uğraşırken Cumhuriyet Lisesi ikinci sınıfta okuyan kızım Cansu'nun sınıfta kaldığını öğrendik. Hastaneden verilen raporları Cansu'nun okul yetkililerine verdim. Yönetmeliğe göre Cansu'nun sınıfta kaldığını söylediler. Mazereti olduğu halde kızımın sınıfta bırakılması hepimizi üzdü. Bu durumun düzeltilmesini, sınav hakkı verilmesini istiyoruz. Cansu'ya şans verilirse sınıfı geçeceğine inanıyorum. Cansu geçici hafıza kaybı yaşadı. Son iki, üç gündür olayları hatırlamaya başladı.”

"HAKİM YADA SAVCI OLMAK İSTİYORUM"

Cansu Nuhoğlu da İngilizce sınavı öncesi eğlenmek için ablası Aysu ile Kenan Doğulu'nun konserine gittiklerini anımsatarak, konser sonrası bindikleri, bir tanıdıklarının kullandığı otomobilin kaza yaptığını anımsattı.

/images/100/0x0/55eae5e6f018fbb8f89dc308
Kazadan sonra hastanede olduğu için sınavlara giremediğini ifade eden Cansu Nuhoğlu, şöyle konuştu:

“Babam sınıfta kaldığımı söyledi. Sınavlara girme hakkı verilse çalışıp, sınıfımı geçerim. Bana sınav hakkı verilmesini istiyorum. Her şeye rağmen okumak istiyorum. Hakim ya da savcı olmak istiyorum"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!