200 albüm çıktı bir tane yaz şarkısı yok daha ortada

Son üç ayda piyasaya çıkan albüm sayısı kaç biliyor musunuz; 200’e yakın...

Haberin Devamı

Kriz mriz, müzik sektörü ölüyor lafları hikâye, hiç böyle bir yıl yaşanmamıştı.

Görüyorsunuz kalbur üstü sanatçıların hepsi peş peşe albüm çıkarıyor.

Aynı hafta iki büyük albüm birden çıktığı oldu.

Listeye bakın:

Kenan Doğulu, ıbrahim Tatlıses, Yalın, Nil Karaibrahimgil, Demet Akalın (single), Petek Dinçöz, Göksel, Funda Arar, Ajda Pekkan, Özcan Deniz, Yıldız Tilbe,

Müslüm Gürses, Duman, Gülben Ergen, Özgün, Bendeniz, Işın Karaca, Gökhan Tepe, Niran Ünsal, Nazan Öncel, Teoman, Hande Yener, Cenk Eren, Serdar Ordaç (gold remix), Berksan...

Tamamı son iki-üç ayda çıkan albümler bunlar.

Edip Akbayram gibi toplama albüm çıkaran sanatçıları, halk müziği albümlerini, rock gruplarını, Mansur Ark, Altay, Emir, Halil Koçak, Lerzan Mutlu, Zeliha

Sunal, Öykü-Berk, Kolpa, Ayça Tekindor gibi isimleri saymıyorum bile... Peki bu kadar albüm içinde hit olmuş, radyoların bangır bangır çaldığı, yaz boyu klüplerde plajlarda çalınacak bir tane şarkı söyler misiniz bana?..

Yok! Albümler çok yeni, şarkılar daha yeni yeni bilinmeye başlanıyor. Ama ilk duyduğunda “budur işte” dediğimiz bir tane şarkı çıkmadı.

Varsa da bu hengamede kaynayıp gitti.

Daha da bitmedi, bu ay içinde Sibel Can, Mustafa Sandal, Nilüfer ve Sezen Aksu gibi dört büyük sanatçının albümü geliyor.

Halen kayıtları süren Tarkan, şebnem Ferah, Candan Erçetin’in albümleri yaz sonuna doğru çıkacak.

Onların albümünden dillerden düşmeyecek bir şarkı çıkar mı bilinmez. Ama şimdiye kadar çıkan 200 albümden bir şarkının bile patlamamış olması müzikteki kalite çizgisini gösteriyor...

Haberin Devamı

Hani köprüye bayrak asılmayacaktı

Reina’da, Topaz Blue’da e-kolay için çekim yaparken masada dikkatimizi çekti...

“Şampiyon Beşiktaş’ın bayrağı köprüye neden asılmadı?” dedi birileri.

Ben de bilmiş bilmiş;

“Köprüye bayrak asmak yasaklandı artık, çünkü taraftar kavgalarına sahne oluyor. Bir taraftar grubu gelip bayrağı denize atıyor, diğeri tekrar takıyor, o yüzden yasak” dedim.

Bir gün sonra lafı ağzıma tıkadılar. Baktım Beşiktaş bayrağı dalgalanıyor köprüde.

Oysa dediğim doğru, iki yıl önce bu karar alınmıştı. Galatasaray ve Fenerbahçeliler arasında çıkan bayrak kavgalarından sonra...

Bunun yerine yeni bir uygulama başladı 2006-2007 sezon sonunda...

Bayrak asmak yerine, geceleri köprüde bulunan ışıklarla şampiyon olan Fenerbahçe’nin renklerine, sarı-laciverte boyandı Boğaziçi Köprüsü.

2007-2008 sezonunda Galatasaray için yapıldı aynı şey, Köprü gecelerce sarı-kırmızı oldu. Bayrak kavgaları da böylece bitti.

Ancak iki yıl önce bu yasağı koyarken kimse Beşiktaş şampiyon olunca köprünün nasıl siyah-beyaza boyanacağını düşünmedi. ıki yıl sonra boyanamadığını gördük

Haberin Devamı

İşte... Köprüyü ışıkla siyah-beyaza boyayamayınca, çareyi bayrak yasağını kaldırmakta buldular. Şampiyonluktan 10 gün sonra Beşiktaş bayrağı asıldı köprüye... Merak ediyorum, seneye “renkli takımlardan” biri şampiyon olursa bayrak yasağı yeniden yürürlüğe girecek mi?

Köprüye bayrak asmak, bir tek Beşiktaş’a mı mahsus olacak?..

Acun, Arda’yı perişan etti

Galatasaraylı Arda Turan’ın, Saba Tümer’in programında “Playstation’da kimseyi tanımam, Acun Ilıcalı bana rakip bile olamaz” demesi üzerine geçen akşam büyük bir düello yaşandı.

Dün Medyatava, müthiş derbinin sonucunu duyurdu.

Acun’un ofisinde çarşamba akşamı yapılan müthiş maç 3-1 Acun’un üstünlüğüyle bitti. Çarşamba akşamı 24.00’te başladı PS’daki futbol maçı. ılk maç 3-2.. Acun zorlanarak da olsa yendi.

İkinci maçı 6-4, yine Acun kazandı. Üçüncü maçı 2-1 Arda kazandı ve bu tek galibiyeti oldu. Son maçta Acun’un net bir üstünlüğü vardı; 3-0.
Galatasaraylılar’a bir iyi haber, Arda’nın son dakikaya kadar inadı ve hırsı bitmiyor.

80’inci dakikada 3-0 mağlupken bile maçı çevireceğini düşünüyordu.

Maç sonunda gece yarısı hemen arkadaşlarını arayıp Arda’yı perişan ettiğini bildiren Acun, “Benim bu işteki tek rakibim Emre Belözoğlu’dur” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları