Migros’tan çevre dostu ’bez çanta’

Güncelleme Tarihi:

Migros’tan çevre dostu ’bez çanta’
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 03, 2009 00:00

Doğada çözünebilen poşetleri tüketiciyle tanıştıran Migros, bu kez de günlük alışverişlerde kullanılmak üzere ’bez çanta’ dönemini başlatıyor.

Haberin Devamı

Çevreye duyarlı tüketicileri hedefleyen ve her türlü poşet kullanımını azaltmayı amaçlayan bez çantalar, Migros mağazalarında hazırlanan özel bir bölümde 3.5 liradan satılacak. Migros, ayrıca 1.5 liradan satılan dayanıklı taşıma çantalarını da poşet kullanmak istemeyen çevre dostu müşterilerin kullanımına sunuyor. Bez çantalar krem zemin üzerine, köklerinin üzerinde yükselen ve yeşil sapı ile bir ağaç formunu tamamlayan tasarımıyla Migros mağazalarında yer alıyor.

Türkiye’ye yayılacak

Üzerinde "Çevreyi Korumak Benim Elimde" yazan bez çantaların kullanımına Ankara ve çevresindeki illerden başlanıyor. Migros, doğada çözünebilen poşetleri tamamlayıcı bir uygulama olan bez çantaları öncelikle büyük şehirlerden başlayarak tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyor. Çevre bilincinin yaygınlaştırılmasında zorlayıcı olmaktan çok gönüllülük esasına dayanan çözümler getirmeyi hedeflediklerini belirten Migros yetkilileri, bez çanta ile doğada çözünen poşetlerin birbirini tamamladığını belirttiler. Aralık 2008’den beri Migros mağazalarında kullanılmaya başlanan doğada çözünen poşetleri İstanbul’un ardından, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nden başlayarak hızla tüm Türkiye’de yaygınlaştı. Çevre dostu poşetler, doğada iki yıl gibi kısa bir sürede çözülebiliyor. Migros, volkanik patlamayla oluşan yapısı, kapalı havzası, inci kefaliyle ender özelliklere sahip olan dünyanın en büyük sodalı gölü Van Gölü’nün temizlenmesi için Van Valiliği’nin Çevre Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirdiği projeye de tam destek veriyor.

Haberin Devamı

Migros’taki iÅŸ fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?CustomerID=34237Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!