Ödülünü protez koluyla aldı

Güncelleme Tarihi:

Ödülünü protez koluyla aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2009 17:59

ANTALYA Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin düzenlediği ‘Ben avukat olsam’ konulu kompozisyon yarışmasına katılan Hızır Reis Ticaret Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki İlknur Deveci, ödülünü protez koluyla aldı.

Doğuştan sağ kolunun dirsekten aşağısı olmayan Deveci, “Avukat olduğumda zulme uğrayanların yanında suçluların tam karşısında gözlerinin içine bakıyor olacağım” dedi.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Antalya Barosu'nun kuruluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada ilk öğretim öğrencileri, ‘Çocuk gözüyle avukat’ konulu resimlerle yarışmaya katılırken, ortaöğretim öğrencileri ise ‘Ben avukat olsam’ konulu kompozisyonlarla yarıştı.

Törene Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Acar ve ödül alan öğrencilerin aileleri katıldı.

Kompozisyon ve resim dalındaki yarışmada ilk 3'e giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve kitap hediye edildi. Kompozisyon dalında Özel Toros Lisesi'nden Sait Mürsel birinci, Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nden Karsel Büyük Ekiz ikinci ve Necati Dölen Lisesi'nden de Güneş Karakuş üçüncü oldu. Resim dalında ise Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu'ndan Simayhan Akgün birinci, Aksu İlköğretim Okulu'ndan Havva Yeşim Bozok ikinci ve Özel Toros Akdeniz İlköğretim Okulu'ndan Seda Semiha Askım da üçüncü olarak ödül aldı.

Yarışmaya ‘Kahraman mı? İşte adalet savaşçıları’ başlıklı kompozisyonuyla katılan Hızır Reis Ticaret Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi İlknur Deveci de mansiyon ödülüne layık görüldü. Deveci, ödülünü, protez koluyla Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Acar'dan aldı. Doğuştan sağ kolunun dirsekten aşağısı olmayan Deveci, bu eksikliğini kompozisyonunda farklı bir hikayeyle anlattığını belirterek, “Kompozisyonumda kolumu bir kaza sonucu kaybetmiş gibi anlattım. Bunu neden yaptım bilemiyorum ama böyle yazmak kendimi daha mutlu hissetmemi sağladı. Avukat olduğumda zulme uğrayanların yanında, suçluların tam karşısında gözlerinin içine bakıyor olacağım” dedi.

Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen baba Hasan Deveci, kızına ait kompozisyonu okuduğunda gözyaşlarını tutamadığını dile getirerek, “Bir baba ancak bu kadar mutlu olabilir. Onun hayata bağlandığını, ödüller aldığını görünce sanki yeniden doğuyorum. Bu tür şeyler ona eksikliğini de unutturuyor. Ona sahip çıkan öğretmen ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Deveci'nin kompozisyonunda ise şu ifadeler yer aldı:
“Ne zaman mı karar verdim avukat olmaya? Benim için hayatın bittiği yerde. 10 yaşında kenara sıkışıp kaldığım ve bir yarımı yani kolumu kaybettiğim an karar verdim avukat olmaya. Bağırdım çığlığımı duyan olmadı. Başımı dayayacağım bir omuz bulamadım. 10 yaşında protez kol takmak zorunda kalan, hakkını arayamayan, koca dünyada küçücük bir nokta olarak kaldım. Şimdi korkun benden suçlular. Pelerini alamayan bir kahramanlar ordusuna bir kahraman daha ekleniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!