Sırrımı çözemezler

Güncelleme Tarihi:

Sırrımı çözemezler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 00:00

BİZ onu Galatasaray’a geldiğinde tanıdık. Başarıları ve gündemi belirleyen sözleriyle dikkat çeken Mircea Lucescu, Cimbom gibi Beşiktaş’ı da şampiyon yaptıktan sonra Türkiye defterini kapadı, Shakhtar Donetks defterini açtı. Ali Sami Yen ve İnönü’de kupaları kaldıran Rumen çalıştırıcı Ukrayna ekibiyle Kadıköy’de UEFA Kupası’nı kaldırmanın keyfini yaşadı.

Her zaman mütevazı olan Luca ile dün kaldıkları Ritz Carlton Otel’de buluştuk. Tercümanı ve menajer Sinan Serhatlıoğlu’nun yardımıyla konuşacaktık ancak teknik patron Galatasaray’ın eski basın sözcüsü rahmetli Turgay Vardar’ın eşi Hülya Vardar’ı görünce ona sarıldı, kısa bir sohbet etti. Ardından da Beşiktaş’ta çalışırken şoförlüğünü yapan İlker’le kucaklaştı, onunla da hasret giderdi.

Eski dostlarını unutmadığını bir kez daha gösteren futbolun profesörü Lucescu, sorularımıza da içtenlikle cevap verdi.

Hocam, başarınızın sırrı nedir?

- Her zaman çalışmak ve istikrardır. Büyük oynamak için büyük düşünen yönetiminizle fikirbirliği içinde olmanız gerek. Benim başarımın sırrı çok değişik. Herkesle paylaşırım. Fakat bir türlü o sırrı çözemezler. Oyuncunun ve yöneticinin ruh halini çok iyi bilirim. Taraftarlara hiçbir zaman küsmem.

Hedefleri tutturduk

UEFA Kupas’ını kazanmak nasıl bir duygu?

- İtalya, Türkiye ve Ukrayna’da çalıştığım dönemlerde kupa kazanmak benim için alışkanlık oldu. Önemli olan koyduğunuz hedefler doğrultusunda çalışmak. Yönetim, taraftar ve oyuncu kadrosu olarak çok istedik ve başardık.

Zorlandığınız takımlar oldu mu?

- UEFA Kupası’nda rakiplerimizin hepsi zorluydu. CSKA Moskova, D.Kiev, Marsilya, Tottenham’ı eledik. Tottenham maçı tam bir felaket. Nasıl elediğimizi bir ben, bir de futbolcularım bilir.

Ben, Türkiye’nin gönüllü elçisiyim Türkiye’den teklif var mı?

-Evet var. Ekonomik yatırım olarak var. Birkaç arkadaşımla iş kurma durumumuz olabilir. Bana teklif yapacak takımın önce Avrupa’da hedefleri olmalı. Shakhtar ile 1 yıllık daha sözleşmem var. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde neler yapabileceğimizi göstereceğim.

Türkiye’ye bakışınız değişti mi?

- Ukrayna takımı olarak Türkiye’de Antalya Wow Kremlin’de kamp yapıyoruz. Sportif direktör Süreyya Ertuğrul’un, Shakhtar Donekts takımını ücretsiz davet etmesi Ukrayna’daki tüm takımların ilgisini çekti. Türkiye’nin gönüllü turizm elçisi gibi çalışmaya devam ediyorum. Türkiye benim için bir başka.

İstanbul’da en sevdiğim semtler Levent, Etiler ve Ortaköy. Cennetle eş değer.

Kadıköy’de hasret giderdiler

Lucescu, G.Saray’ı çalıştırdığı dönemde futbol şube sorumlusu olan Abdurrahim Albayrak ile UEFAKupası zaferi sonrası Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir araya geldi. Hasret giderdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!