Kıdem tazminatında uzlaşma çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Kıdem tazminatında uzlaşma çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2009 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kıdem tazminatı konusunda henüz bir mutabakata varılamadığını, Türk-İş ve DİSK’in meselede oldukça çekingen davrandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dinçer başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Dinçer, "Bu konuda henüz bir mutabakata varmış değiliz. Özellikle Türk-İş ve DİSK, kıdem tazminatıyla ilgili meselede oldukça çekingen davranmakta ve konuyu tartışma konusunda biraz mesafeli durmaktalar. Ama Hak-İş, TİSK ve bakanlık olarak biz konuyu tartışmanın ve diyalog içerisinde bu alanla ilgili daha rasyonel, daha çağdaş, daha modern bir sistem geliştirmenin gerektiği kanaatindeyiz. Bu sebeple önümüzdeki aylarda da tartışmaya devam edeceğiz. Ve bir gün çok olgun bir modelle karşınıza çıkmayı umut ediyoruz."

İşsizlik artık düşüşe geçer

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Nisan ayı verileri açıklandığında, işsizlikde yükselmenin durmasını, bir sonraki aydan itibaren de düşüşe geçeceğini bekliyoruz" dedi. Dinçer, hükümetin makro düzeyde aldığı önlemlerin, işsizlik artış oranlarında azalma sağladığını öne sürerek, "Küresel krizle gelen işsizlik şubatta yüzde 16.1’e kadar yükseldi. Verilere bakarak pozitif bir sürece girdiğimizi söyleyebilirim" dedi. Dinçer, İşsizlik Fonu’na yapılan başvuruların ocakta 78 bin 576 iken, düşüş trendine girerek, nisanda 53 bin 460 gerilediğini, mayıs verileriyle bu düşüşün süreceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yenibiris.com’daki Tüm İş İlanları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!