20 milyon Euro’ya 14 oteli yeniledi Sarıgerme’ye ikinci otelini de yapıyor

Güncelleme Tarihi:

20 milyon Euro’ya 14 oteli yeniledi Sarıgerme’ye ikinci otelini de yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2009 00:00

Akdeniz çanağında ’her şey dahil’ sisteminin yayılmasını sağlayan tatil köyü zinciri Magic Life krize karşın Akdeniz’deki 14 otelinde 20 milyon Euro’luk yenileme yatırımı yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de de yeni yatırımlara devam eden Magic Life, Muğla Sarıgerme’deki tesisinin yanına German Tur işbirliğiyle 314 odalı yeni bir otel inşa ediyor. Club Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, Antalya’nın turizm yatırımlarında doyum noktasına ulaştığını bu nedenle Dalaman bölgesine yatırım yaptıklarını belirterek, "20 milyon Euro’ya Magic Life’ın 14 tesisi yenilendi. Sarıgerme’deki otelimizi de yeniledik. Bu otelin yanındaki arazide Club Magic Life Sarıgerme Seno Imperial’i açacağız. Seno Imperial’i German Tur’la yüzde 50-50 ortaklıkla 2010 yılında açacağız. 250 kişiye de iş imkanı yaratacağız" dedi.

Doğal doku korunacak

314 odalı yeni otelin 290 bin metre karelik arazide 20 bin metre karelik alana kurulacağını aktaran Erel, zeytin, kızılçam ve pırnal meşesinden oluşan 4418 ağacın bulunduğu bir ormanda yer alacak tesisin doğal doku, kayalıklar ve yöresel bitkiler korunarak tamamlanacağını kaydetti. Erel, Kemer ve Marmaris’teki tesislerini ise single-couple (bekar-çift) konsepti çerçevesinde restore ettiklerini dile getirerek, "Sarıgerme kulübümüze olan talebin her geçen yıl artması nedeniyle bölgeye yatırım kararı aldık. Sarıgerme’de yüzde 70’in üzerinde doluluğumuz var. Türk tatilciler de Dalaman bölgesini tercih ediyor" diye konuştu.

Üç yeni tesis

Erel, Robinson, İber Otel ve 2 Magic Life tesisiyle TUI grubunun Sarıgerme’yi bir destinasyon haline getirdiğini aktardı. Magic Life’ın gelecek yıl 3 tesis yatırımı daha yapabileceğini de dile getiren Erel, şunları söyledi: "Bu yıl Seno ile Türkiye’de yatırıma devam ettik. Gelecek yılki yatırımlar Türkiye’de de, diğer ülkelerde de olabilir. Yeni projeleri değerlendiriyoruz."

Yabancı nisanda azaldı ama bu ay sonu toparlar

CLUB Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, nisan ayı doluluklarının 2006 yılıyla aynı seviyede gittiğini ve yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 23’lük gerileme olduğunu söyledi. Erel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya’ya 880 bin yanancı turist geldi. Almanlarda yüzde 24, Ruslarda yüzde 28 azalma oldu. Ama mayıs sonu itibariyle toparlanma olur. Rusya pazarı da haziranın ikinci haftasından sonra toparlanır. Ancak tur operatörleri haziran ayı için aksiyon ve özel fiyat istemeye başladı. Bu yıl rekabet açısından ’kıran kırana’ bir sezon olacak."

Haberin Devamı

Turizmdeki İş Fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?Keyword=turizm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!