En büyük ilan sitesinde fuhuş sorunsalı

Güncelleme Tarihi:

En büyük ilan sitesinde fuhuş sorunsalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2009 09:08

En büyük ilan sitelerinden biri, polis tarafından fuhuş yuvası olmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk ve en büyük online ilan panosu olarak kabul edilen ünlü Craigslistsitesi, özellikle ABD'de milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. İçerisinde pek çok farklı konuda ilan barındıran Craiglist'i seven pek çok kullanıcı olmasına rağmen bazı kesimler de ünlü sitenin kullanım amacının çok dışına kaymaya başladığını iddia ediyorlar. Bu tarz bir iddianın sahibi olan ABD'nin Illinois eyaletinde görev yapan şerif Thomas Dart, Craigslist'in bir fuhuş yuvası olma yolunda ilerlediğini söylüyor!

Dart, FBI'ın 2 yıl önce Craigslistüzerinde tam 2.800 adet para karşılığında seks yapacak kişiye ait ilan bulduğunun altını çiziyor. Kayıp çocukların, evden kaçanların ve kaçırılmış kadınların Craigslistüzerinden fuhuşa zorlandığının güvenlik güçleri tarafından kesin bir şekilde bilindiğini söyleyen Dart, suçluların Craiglist'te barınamamaları için alınan önlemlerin de yeterli olmadığı görüşünde. Şu anda Craiglist üzerinde erotik ilan sahipleri kredi kartları ile ödeme yapmak ve ilan bıraktıktan sonra aranabilecekleri bir telefon numarası bırakmak zorundalar. Dart, suçluların bu yüzden artık ilanlarını sitenin erotik servisler dışındaki bölümlerine bırakmaya başladıklarını iddia ediyor.

Haberin Devamı

FBI'ın bu açıklamalarının ardından ABD'nin Illinois Eyaleti savcılarından Lisa Madigan da konuya el attı ve Craigslist'in yasa dışı fuhuş konusunda önemli bir site haline geldiğini ve sitenin inceleme altına alınacağını bildirdi. Bu durumda eğer Craigslistsuçlu bulunacak olursa sitenin ağır cezalara çarptırılması ve hatta kapatılması bile söz konusu olabilecekti.

Tüm bunlar da yetmezmiş gibi ABD'de seri cinayetler işleyen bir katilin, kurbanlarını Craigslist'in erotik ilan servisinden seçiyor olduğunun ortaya çıkması üzerine bu kez de başka bir savcı, Henry McMaster, Craigslist'in patronu Jim Buckmaster'e bir mektup göndererek eğer 10 gün içinde sitenin erotik servisler bölümünü kaldırmazsa, siteyi kapatmak için işlemlere başlayacağını bildirdi.

Buckmaster bugüne kadar tüm bu iddiaların yersiz olduğunu savunmul v eğişikliğe gidilmeyeceğini açıklamıştı fakat görünüşe göre o da pes etti. Craigslist'te bundan sonra yetişkinlere hitap eden ilanlarla ilgili yeni bir bölüm açılacak ve bu bölüme eklenen tüm ilanlar Craigslistçalışanları tarafından tek tel kontrol edilecek. Buckmaster ayrıca bu bölüme ilan bırakmanın ücretinin de arttırılacağını ve bu sayede sadece gerçekten yasal ve ticari amaçlarla bu yeni bölümün kullanılmasının sağlanacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İNTERNETTE GÖRÜNMEZ OLMANIN PÜF NOKTALARI





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!