Bahçeli, TOBB’a 2001’de kapattığı kapıyı ’Krizin çaresi var’la açtı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli, TOBB’a 2001’de kapattığı kapıyı ’Krizin çaresi var’la açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2001’den beri görüşmediği ve Genel Kurul davetlerine de gitmediği TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile önceki akşam görüştü.

Görüşmede ekonomik kriz ve TOBB’un öncülüğünde başlatılan "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası ele alındı. Bahçeli, Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki Ekonomik ve Sosyal Konsey’in sivil kanadı temsilcilerine, başlattıkları kampanya için tebrik etti, destek sözü verdi.

Kampanyayı anlattılar

Bahçeli, Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler’den oluşan heyeti kabul etti. Görüşmede Hisarcıklıoğlu, ekonomik kriz nedeniyle tüketimin azalması ve talep daralmasının aşılmasını sağlamak amacıyla "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası hakkında bilgi verdi ve destek istedi.

Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumun ardından Hisarcıklıoğlu, "İhracat yoluyla sanayileşmiş kentlerde sıkıntı büyük. Bu tip krizlerde iç talebi canlandırmak gerekiyor. Biz de iç talebi canlandırmak için kampanya yapacağız. Bilboard ilanları, gazete ilanları, TV reklamları ile tüketim ve harcamayı özendirmeye çalışacağız" dedi. Akyıldız ise tüketimin özendirilmesi için emekli ve çalışanların maaşlarına zam yapılması gerektiğini, bu yöndeki taleplerini hükümete ilettiklerini söyledi. Bahçeli ise kampanyayı olumlu bulduklarını ve destekleyeceklerini söyledi.

2001’den beri görüşmediler

Bahçeli ile Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki 2001 krizinin ardından yaşanan gerginliklerden ve iş çevrelerinin hükümete dönük eleştirilerinin ardından bir araya gelmemişti. Bahçeli, önceki yıllarda olduğu gibi TOBB’un bu yıl da Genel Kurulu’na katılmamıştı.

Başbakan ve Baykal’a da gittiler

TOBB, Türk-İş, Hak-İş, TESK, TİSK ve Kamu-Sen temsilcilerinden oluşan "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası ekibi, hazırladıkları kampanyayı bu hafta önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, daha sonra da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a anlattı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, Başbakan ve Baykal’ın da desteğini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!