Ağaç dikmesini beceremeyen bir toplumuz

SİZE çeşitli aralıklarla Çankaya ilçesindeki anayollardaki kaldırımlardaki vahşi betonlamayı ve ağaç dikilmemesini yazmıştım. Bu konuda üç ayrı eleştiri yazımı yayımladınız.

Ayrıca Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Çankaya Birlik Mahallesi’nde 400 metre boyundaki sokağın nasıl düzenlendiğini ve kaldırımlara 6-7 metre arayla 110 civarında ağaç diktirdiğimizi resimleri ile iletmiştim.

Maalesef yerel seçimler yaklaştığı için Ankara’daki ağaçlandırma işini göz ardı ettiniz.

Sokağımızdaki ağaçlarımız yapraklanmaya başladı, tamamı tuttu. İyice yapraklandığı zaman size resimli bilgi vereceğim.

Belediyeler vatandaşlara doğru şekilde hizmet etmek zorunda... Kimin Çankaya, kimin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu da umurumuzda değil. Başkan seçilenler, belediyelerin tabi olduğu kanunlara uygun olarak hizmet etmek zorundalar.

Belediye çalışanları da ortalama 1500-2000 TL maaşla, asgari ücretin üç mislinden fazla maaş aldıklarına göre asgari maaşla fabrikalarda ve bir çok işyerinde çalışanlara karşı da hizmetlerini doğru dürüst yapmak zorundalar.

Sadece eleştiri yazılarımı değil takdir edilecek bir örnek çalışma ile yapılan sokak ağaçlandırmasını örnek göstererek, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin cadde ve sokak ağaçlandırmalarını düzenli ve doğru yapmalarını sağlamaları için köşenizde yazı yazmanızı rica ediyorum.

YAZI ÇIKTI, DİKİM YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Protokol Yolu ile Başbakanlık Konutu çevresindeki kaldırımların sizin yayımladığınız yazılarımız nedeniyle ağaç dikildiğini biliyor musunuz? Ancak Protokol Yolu’ndaki ağaçlandırma bile saçma sapan yapıldı. Soldaki kaldırıma ağaçlar dikildi, sağdaki kaldırımlara dikilmedi. Şehit Ersan Caddesi’ndeki ağaçların ve kaldırımların hali perişan...

Kısaca insanımıza ve çevremize saygımız olmadan, belediye başkanları olmak isteyen, belediyede çalışmak isteyen insanlarımız çok, ancak iş çalışmaya ve işe gelince yaptıkları işe saygıları yeterli değil Zannedersem Türkiye’nin ve Türk insanının temel problemlerinden birisi, istemeyi biliyoruz ancak yetkili ve sorumlu olunca işimize saygımız yetersiz olduğu için işimizi doğru dürüst yapmıyoruz.

Belediyelerde görevli olanlar işine yeterli saygı duysalar, şehir içindeki anayollarımız ve sokaklarımız doğru dürüst kaldırımları yapılır ve düzenli ağaçlandırdı.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün dört bir tarafındaki, çevresindeki kaldırımlara bakmak yeterlidir sanırım.

Siz değerli yazarımızın payına da sadece eleştiri yazılarımızı değil yapılan iyi örnek varsa bu örneği kullanarak, Büyükşehir Belediyesi’nin, Çankaya ilçesinde anayollardaki kaldırımları düzenli ve doğru dürüst ağaçlandırmaları ve düzgün çalışmaları için toplum adına baskı yapmanızdır. Yoksa sadece eleştiri yazılarını yayımlayarak işin peşini bırakmak doğru değildir.

M.Ali AKALIN-

E. Top. Kur. Kd.
Alb.

GÜNÜN SÖZÜ

"İyi niyeti konusunda şüphe duymadığım sayın Bülent Tanık’ı (Çankaya Belediye Başkanı), kendisi hatırlayamayabilir ama ben TMMOB Başkanlığı günlerinden beri tanırım, kendisi son derece güvenilir biridir ve görev dönemi boyunca da ilkesel hiçbir yanlışın altına imza atmayacağını düşünüyorum."

(AKP Çankaya Belediye Meclis üyesi Yalçın Özdemir)
Yazarın Tüm Yazıları