Katliam bu türbede planlandı

Güncelleme Tarihi:

Katliam bu türbede planlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 14:02

Mardin'de maskeli saldırganlar nişan evini kalaşnikoflarla taradı, 44 kişi öldü. Saldırıdan hemen sonra 8 kişi silahlarıyla yakalandı. Yakalananlar arasında yörede 'Şıh Mehmet' olarak bilinen Mehmet Çelebi de vardı. Katliam emrini Mehmet Çelebi'nin verdiği iddia edildi. Saldırganların kanlı baskının planını bir türbede yaptığı ortaya çıktı. Hayatını kaybedenler dün gece geç saatlere kadar ve bugün toprağa verildi. Ölenlerin yakınları, özellikle de çocukların mezar başlarında ettikleri feryatlar yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

YABANCI AJANSLAR MARDÄ°N KATLÄ°AMINI DÃœNYAYA BU FOTOÄžRAFLARLA DUYURDU

 

KATLÄ°AM BU EVDE YAÅžANDI

 

KÖYDEN FERYATLAR YÜKSELİYOR

 

Ä°ÅžTE KATLÄ°AMIN PLANLANDIÄžI TÃœRBE

 

İddiaya göre, katliamın emrini veren ve Kırçeşme Köyü Camii yanındaki Sabri Resul Türbesi'ni dergah olarak kullanan 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi, katliam günü yanında akrabalarıyla birlikte türneye geldi. Burada bir süre oturan Çelebi ailesi daha sonra köy camisine girerek 5 saat boyunca katliamın planını yaptı. Daha sonra saldırganlar saldırıdan camiden yaya ve silahsız olarak ayrılıp Bilge Köyü'ne gitti. Yoğun toz bulutları nedeniyle göz gözü görmeyen köyde daha önceden sakladıkları silahları alan saldırganlar, nişanın yapıldığı evin içerisine girerek kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden kalaşnikof tüfeklerle herkesi taradıktan sonra yine köyden yaya olarak ayrıldı.

Haberin Devamı

8 KİŞİ TUTUKLANDI

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/katliam_zanli.jpgBilge Köyü'nde 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili 8 kişi tutuklandı. Mazıdağ İlçe Jandarma Komutanlığı'nda soruşturmaları tamamlanan ve sabaha karşı büyük bir gizlilik içinde adliyeye çıkarılan ve aralarında katliam emrini verdiği iddia edilen 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi'nin de bulunduğu Abdul Kerim Çelebi, Mehmet Sait Çelebi, Süleyman Çelebi, Ömer Çelebi, Abdul Hakim Çelebi, Mustafa Çelebi ve 14 yaşındaki M.Ş.Ç. tutuklandı. Katliamla ilgili gözaltına alınan 2 kişi jandarmadaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 kişinin soruşturmasının sürdüğü bildirildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, katliamı 5 Cumhuriyet Savcısı ile birlikte yürütürken, saldırıda yaralanan ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Murat Çelebi'nin de ifadesi alındı.

 

Haberin Devamı

BÄ°ZE Ä°FTÄ°RA ATIYORLAR

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/dunya_banner.jpgTutuklanan 8 kiÅŸi arasında olan Süleyman Çelebi'nin eÅŸi Makbule Çelik, saldırıyı kendi ailelerinin yapmadığını ve iftiraya uÄŸradıklarını ileri sürdü. Ölenlerle amca, dayı çocukları olduÄŸunu söyleyen Makbule Arı, "Bize iftira atıyorlar, kendilerinin zengin olduÄŸunu bizimde fakir olduÄŸumuzu söyleyip mallarında gözümüz olduÄŸunu söylüyorlar. Biz fakir deÄŸiliz benim evimde her türlü eÅŸyam var. Benim kocam, kayınbiraderlerim para için böyle ÅŸeyler yapmaz. Biz böyle bir kıyımı nasıl yaparız.ÂBunu kim yapmışsa ortaya çıkarsınlar. Bizi ortadan kaldırmak için iftira atıyorlar. Olaydan sonra kocam evde otururken jandarma alıp götürdü. Köyde diÄŸer korucular görevi gitmiÅŸ, bir tek evde kalanları alıp götürdüler.''

 

Haberin Devamı

Saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 8 kişinin evinin, saldırının yaşandığı eve 15 metre mesafede olduğu ortaya çıktı. Köyde yaşayan 11 yaşındaki Mehmet Selim Seleci, nişan törenine kendisininde gideceğini belirterek, "Bede oraya gidecektim ama annem beni dersine çalış diyerek göndermedi" dedi.

 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kok_banner.jpg 

Katliamda yaşamını yitiren 44 kişiden, 39'u dün gece iş makineleriyle Bilge Köyü'nde açılan mezarlarda toprağa verildi. Mezarlar bu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Saldırıda yakınlarını kaybeden kadın ve çocuklar mezarların başında dualar okurken gözyaşlarını tutamadı. Mezar başlarından yükselen ağıtlar köydeki sessizliği bozarken yürekleri dağladı.

 

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!