Yeni füze sistemleri ihalesi Haziran'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni füze sistemleri ihalesi Haziranda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2009 10:31

Türkiye'nin hava savunma sisteminin yeni teknolojilerle donanımlı füze sistemleri ile korunmasına yönelik olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığınca programa alınan Alçak ve Orta İrtifa hava savunma füze sistemleri projesinde ihale takvimi yeniden belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen ve daha önce teklif verme tarihi Nisan 2009 olarak açıklanan füze sistemleri tedarik ihalesinde son teklif verme tarihi 29 Haziran 2009 olarak yeniden ilan edildi.

"Doğrudan tedarik" ve "yerli ortak yapım yolu" ile de tedarik edilecek alçak irtifa hava savunma füze sistemleri opsiyonel olarak 27 adete kadar çıkabilecek. Ayrıca 18 adet alçak irtifa hava savunma füze sistemlerinin destek teçhizatları ile ilgili eğitim hizmetlerinin tedariği de planlanıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yapılan duyuruya göre, orta irtifa hava savunma füze sistemleri projesi, ilgili sistem ve donanımları ve eğitim hizmetlerini de içine alan 1 adet füze sisteminden oluşuyor.

Finansmanı SSM fonlarından karşılanacak olan füze sistemleri ihalesinde, Dünyanın önde gelen yabancı şirketleri ile Türk savunma sanayiinde son yıllarda önemli bir teknoloji başarısı sağlayan Türk şirketlerinin katılması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!