Almanya'da MOL atağı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada MOL atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 14:47

Rotayı yurtdışına çeviren MOL Mağazacılık, Aralık 2009'a kadar Almanya'da 20 mağaza açacak

Haberin Devamı

Alman WRE ile varılan anlaşma uyarınca bu sayının 2011'de 100'e çıkartılması hedefleniyor. MOL, bir hafta içinde İstanbul'da 3 mağaza açacak.
 
Referans Gazetesi'nden Ayten Güvenkaya'nın haberine göre, Kurtköy Atlantis Alışveriş Merkezi'ndeki ilk mağazası açılış gününe özel yüzde 90 oranındaki indirim nedeniyle adeta yağmalanan MOL Mağazaları, yurtdışına açılmak için ilk imzaları attı. MOL Mağazacılık, Alman gayrimenkul ve lojistik şirketi Waldendorf Real Estate (WRE) ile geçen pazar günü münhasırlık anlaşması imzaladı. Sözleşme kapsamında MOL, WRE'yi kendi adına kira sözleşmeleri ile ilgili pazarlıkları yürütmek ve planlanan genişleme ile ilgili tüm hususları desteklemek üzere münhasıran görevlendirdi. Anlaşma ile ülke genelinde ilk etapta Aralık 2009'a kadar 20 mağaza açılması planlanırken, 2011'e kadar da mağaza sayısının 100'e çıkarılması hedefleniyor. Mağazaların ise Köln, Hamburg, Berlin ve Stuttgart gibi kentlerde olacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, WRE'nin İstanbul'da konut yapmak için araştırma yaparken MOL'ün başarısı üzerine kendileri ile temasa geçtiğini söyledi. Yapılan anlaşma ile Almanya'dan başlayıp tüm Avrupa'ya yayılmayı planladıklarını kaydeden Özdemir, "Bu gelişme Türkiye'nin üretim çarklarının dönmesine yardım edecek. Orada bu yıl açmayı plandığımız merkez ofis, lojistik ağı ve 20 mağaza için üç bin istihdam sağlanacak. İki bin kişiyi ise Türkiye'den götürmeyi planlıyoruz. Yıl sonuna kadar hedef, Türkiye ve dünyada 108 MOL mağazası açmak" diye konuştu.
 
İlk gün yağmaya uğradı

Geçen yıl Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla 78 firmanın biraraya gelerek oluşturduğu MOL Mağazacılık, adını Merter, Osmanbey ve Laleli'nin başharflerinden aldı. MOL'e ortaklarının dışında 528 yerli firma da ürün üretiyor. Geçen ocak ayında Atlantis Alışveriş Merkezi'ndeki ilk mağazasının açılışında tanıtım amacıyla yüzde 90 indirim yapan MOL, müşteriler tarafından adeta yağmaya uğramıştı. Yoğun izdiham üzerine açılışı iki saat önce yapmak zorunda MOL'ün bir saatlik bilançosu 300 bin TL'lik ciroya karşılık, 200 bin TL ürün ve mağaza hasarı olmuştu.

Haberin Devamı

Hem Türkiye hem de dünyada agresif büyüme planları yapan MOL, bir hafta içinde İstanbul'da üç mağaza, bir ay içinde ise İstanbul'da iki, İzmir, Antalya, Urfa, Zonguldak, Denizli ve Gaziantep'te birer mağaza açacak. Bu mağazalar için bin eleman alımı gerçekleştiren şirket, yurtdışında ise Almanya'dan sonra Kazakistan ve Suriye'de de mağaza açmaya hazırlanıyor.

Yapılan anlaşmayı değerlendiren MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, WRE'nin Alman perakende sektöründe büyümeyi planladığını, MOL'ün konsepti ve başarısından çok etkilendiği için de işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Anlaşma kapsamında WRE'nin mağazacılık altyapısı ve genişleme işlemiyle, kendilerinin ise ürün üretimi ve lojistiği ile ilgileneceğini belirten Özdemir, şunları söyledi: "WRE ile 2011'e kadar 100 mağaza açmayı, sonra da diğer ülkelere yayılmayı planlıyoruz. Orada bu yıl açmayı plandığımız merkez ofis, lojistik ağı ve 20 mağaza için 3 bin istihdam sağlanacak. İki bin kişiyi ise buradan götürmeyi planlıyoruz. Bu gelişme hem Türkiye'nin imajına olumlu katkı sağlayacak hem de Türkiye'nin üretim çarklarının dönmesini yardım edecek. Çok kısa sürede Avrupa'nın tek üretim üssü haline gelmeyi planlıyoruz."

Haberin Devamı

Yeni açılacak MOL mağazalarında MOLEV konsepti de hizmete sunulacak. Mağazalarda oturma, yemek odaları ve LCD TV 990 TL'ye satılacak.
Rotayı yurtdışına çeviren MOL Mağazacılık, Aralık 2009'a kadar Almanya'da 20 mağaza açacak...

Mağazacılık sektöründeki iş fırsatları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!