İstanbul metrosu havaalanına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul metrosu havaalanına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2002 16:59

Yenibosna-Havalimanı Hafif Metro Hattı, deneme seferleri ile ilk yolcularını taşımaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, temeli Şubat 2000'de atılan Yenibosna-Havaalanı Hafif Metro Hattı'nın resmi açılışı, 20 Aralık Cuma günü yapılacak.

Haberin Devamı

Bölgedeki deprem riski gözönüne alınarak projelendirilen toplam 2 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde biri Dünya Ticaret Merkezi olmak üzere 2 istasyon yer alıyor.

Finansmanı tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarından karşılanan ve 25 milyon dolara mal olan hattın kaba inşaatını GÜLERMAK-YERTAŞ Ortak Girişimi, elektromekanik kısmı ise Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı'ndaki metro istasyonunda, yolcuların iç hatlar ve katlı otoparka ulaşabilecekleri için yeraltı bağlantı tünelleri yapıldı.

Hattın demiryolu sistemi, Türkiye'de ilk kez doğrudan tespit metoduna göre inşa edildi. Yine Türkiye'de ilk olarak demiryolunun ısıdeğişim ve deprem etkileri altında korunması amacıyla 4 noktada 8 ray genleşme derzleri monte edildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Yenibosna-Atatürk Havalimanı arasındaki hafif metro hattının yolculardan gelen talep üzerine deneme seferlerine başladığını belirterek, ortalama her 7.5 dakikada bir düzenlenecek seferlerle Atatürk Havalimanı'ndan metroya binen bir yolcu, Esenler'deki Otogar'a ve Aksaray'a, Zeytinburnu İstasyonu'nda  aktarma yaparak da Eminönü'ne kadar gidebilecek.
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!