Polisten kaçan alkollü sürücü yolu şaşırınca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Polisten kaçan alkollü sürücü yolu şaşırınca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 11:14

BURSA’da yol kenarında birlikte alkol aldıkları arkadaşlarını dövüp, otomobilini alarak kaçan 35 yaşındaki Ali Çakmak ile 20 yaşındaki Sedat Aydemir, polisle girdikleri kovalamaca sonucu yolu şaşırıp belediyeye ait şantiyeye girince yakalandı.

Su kanalına çarparak duran otomobilde bulunan Çakmak yaralandı. Hastanede yüzü ve kafası sarılan Çakmak, taburcu edildikten sonra cep telefonu ile aradığı akrabalarından kendilerini kurtarmalarını istedi.

Orhaneli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Şeref Oral, dün akşam arkadaşları Ali Çakmak ve Sedat Aydemir ile 16 R 9454 plakalı otomobili ile Bursa’ya gitmek üzere yola çıktı. Bir süre sonra yanlarında bulunan rakıyı içmek için araı yol kenarına çeken Oral, Çakmak ve Aydemir, sohbet edip alkol almaya başladı. İddiaya göre alkolünde etkisiyle Ali Çakmak ile Sedat Aydemir, kendilerine küfür eden Şeref Oral’ı dövdükten sonra yol kenarında bırakıp otomobili alarak uzaklaştı.

KAZA YAPTI DURMADI

Ali Çakmak’ın kullandığı otomobil Bursa yönünee gelirken, karşı yönden gelen plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobile çarptı. Kaza sonrası yola devam eden otomobil şikayet üzerine Osmangazi İlçesi’nde polisin ‘Dur’ ihtarına uymadı. Polis ile alkollü sürücü ve arkadaşının içerisinde bulunduğu otomobil arasında yaşanan kovalamaca, Soğanlı Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi’ne ait şantiyede sona erdi. Yolu şaşıran Çakmak’ın kullandığı otomobil, yanlışlıkla belediyeye ait şantiyeye girip su kanalına çarpınca durdu. Ali Çakmak’ın yüzünden ve kafasından yaralandığı kazadan arkadaşı küçük sıyrıklarla kurtuldu. Ambulansla getirildiği Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaraları pansuman edilip, başı sarıldıktan sonra taburcu edilen Çakmak, sigarasını yakıp cep telefonu ile aradığı akrabalarından kendilerini kurtarmalarını istedi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Şeref Oral’ın zanlılardan şikayetçi olmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!