Şaka gibi seçim

Güncelleme Tarihi:

Şaka gibi seçim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 00:00

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Saraycık Köyü’nde 29 Mart’ta yapılan muhtarlık seçimlerinde şimdiye trajikomik bir olay yaşandı.

Mevcut muhtar Hüseyin Arslan (62) ile İsmail Çakır’ın yarıştığı seçimde 83 kişi oy kullandı. 80 oyun geçerli olduğu seçimde sandıktan İsmail Çakır’a 45, Hüseyin Arslan’a 35 oy çıktı. Ancak Hüseyin Arslan seçimden 2 gün sonra, muhtar adayı İsmail Çakır’ın kendisinin ve azaların isimlerini aynı oy pusulasına yazdığını ve bu yüzden oyların geçersiz sayılması gerektiğini ileri sürerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

İtiraz üzerine oylar yeniden sayıldı. Hüseyin Arslan’ın söylediği gibi İsmail Çakır’ın kendisinin ve azaların adını birleşik pusulaya yazdığı belirlenen 43 oy iptal edildi. 2 seçmenin boş bir kağıda muhtar adayı İsmail Çakır’ın adını yazarak kullandığı oylar geçerli sayıldı.

Ancak bu arada, yeniden yapılan sayımda Hüseyin Arslan’ın da oy pusulalarının çizgili kağıttan oluştuğu ve bunun da seçim kanununa aykırı olduğu belirlendi. Arslan’ın 34 oyu iptal edildi. 1 seçmenin boş kağıda Arslan’ın adını yazarak kullandığı oy geçerli sayıldı. Böylece 80 oyun kullanıldığı seçimde 77 oy geçersiz sayıldı.

Oy pusulası olarak kullandığı çizgili kağıtların kurbanı olan Hüseyin Arslan pes etmedi ve bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak oyların yeniden sayılmasını istedi. Ama Yüksek Seçim Kurulu buna gerek görmeyerek sonucu geçerli saydı. Böylece geçerli 3 oydan 2’sini alan İsmail Çakır muhtar seçildi. Yeni muhtar İsmail Çakır da önceki gün İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

Azalar için yeni seçim

Saraycık Köyü’nde İsmail Çakır muhtar seçilmesine rağmen, 43 oy geçersiz sayıldığı için aza adayları Ali Erol, Serkan Akyel, Mehmet Ali Avcı ve Sedat Sadıç seçilemedi. İlçe Seçim Kurulu, yeni köy muhtarının azaları olmadığı için 7 Haziran tarihinde köyde aza seçimi yapılmasına karar verdi.

Yeni muhtar İsmail Çakır, hem 2 oyla muhtar seçilmenin, hem de 2 dönem önceki seçimlerde 1 oyla Hüseyin Arslan’a kaptırdığı seçimin rövanşını yine 1 oy farkla almanın sevincini yaşadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!