Fethiye - Finike etabı Finetto'nun

Güncelleme Tarihi:

Fethiye - Finike etabı Finettonun
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 18:28

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. gününde Fethiye Atatürk meydanından start alan 130 sporcu 194 km'lik Tur'un en uzun etabında üst sıralarda yer almak için mücade etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin güzelliklerini tüm dünyayla Eurosport ve TRT'nin canlı yayınlarıyla paylaÅŸan CumhurbaÅŸkanlığı Türkiye bisiklet Turu ülkemizin tanıtımına büyük katkıda bulunuyor.Â

UCI ( Uluslararası Bisiklet Birliği ) takviminde yer alan ve 2.1 kategorisinde (yarı profesyonel ve gençler ) gerçekleşen tur'da 23 ülkeden 20 takım ve 160 sporcu 12 Nisan'da İstanbul'dan start aldı. 19 Nisan'da Alanya'da sona erecek Tur'da büyük çekişme yaşanırken, her etapda Genel Klasman ( Sarı Mayo) Sprint ( Hız) King of The Mountain ( yokuş ) ve Türkiye Güzellikleri ( mavi mayo) kategori ödülleri veriliyor. Fethiye – Finike arasındaki 6. etapda 70, km'deki Sprint primini 173 sırt numaralı Neotel takımından Benjamin Stauder kazandı. 105. ve 67. km'lerdeki King of the Mountain ( yokuş ) kırmızı mayonun sahibi 128 sırt numaralı CSF Group Navigare'den Marco Frapporti oldu. Demre ilçesindeki Noel Baba adlı Türkiye Güzellikleri Etabını 133 sırt numaralı Acqua Sapone takımından Alessandro Fantini elde etti.

Haberin Devamı

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Fethiye – Finike Etabının 1. cisi 04:24;32'lik derecesiyle CSF Group Navigare Takımından 124 sırt numaralı Mauro Finetto oldu. 2.liği 96 sırt numaralı PSK Whirpool takımından Danillo Honda alırken, 3.lüğü 135 sırt numaralı Acpua Spone takımından Diego Jimenez Milan elde etti.

Finetto yarış sonrasında " Etap zorlu ve rüzgarlıydı. Yağmurlu günde rahatsızlık geçirdiğimden dolayı kendi performanımı gösterememiştim, bugün Kazanacağımdan emindim. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Finiş çizgisini geçmeden sevinmek 2. olan arkadaşa pahalıya mal oldu. 1. ci olduğum için çok mutluyum. Geçtiğimiz her yer çok güzeldi. Özellikle yollar düzgün olmadığı için yarışı zorlaştırdı ve bununla mücadele etmek benim hoşuma gitti. Türkiye Turu çok zor bir tur bundan sonra İtalya'daki Trentino turuna katılıp katılamayacağımı bilmiyorum. Herşey bu turun sonundaki durumuma göre belli olacak." Dedi.

Genel Ferdi Klasman ( Sarı Mayo) sahibi toplamda 23;20;09'luk derecesiyle 117 sırt numaralı Barloworld takımından Daryl Impey oldu.

Haberin Devamı

SON SANÄ°YEDEKÄ° FÄ°NÄ°Åž HEYECANI...

Yarışın ilk km'lerinde bazı bisikletçiler atak yapsada gruptan kimse kopamadı. 45. km geçilirken ana grup hızlı ilerliyordu. Birkaç km sonra Alman Milli Takımından 182 sırt numaralı Maurice Calles ve 185 sırt numaralı Harry Kraft yarışı bırakmak zorunda kaldılar. Ana grupta iki bölüm vardı ve sarı mayonun sahibi 24 sırt numaralı Lampre takımından David Loosli 2. bölümün başını çekiyordu. Onun gayretiyle 62.km geçilirken 2. grup 27 kişilik ilk grubu yakaladı ve yeniden ana grup oluşturuldu. Müthiş tempolu pedal basan ana grup saat te 60 km hıza ulaştı. 80. km geçilirken Robobank takımından 168 sırt numaralı Michael Van Staeyen ile CSF Group Navigare'den 128 sırt numaralı Marco Frapporti gruptan kaçtı ve 70. km geçilirken 2 dakikalık fark yaptı ve ara gittikçe açılarak 3 dakika 10 saniyeye çıktı. Bu arada ana grup de yeniden 2 parçaya ayrıldı. Ana gruptaki çekişme yanında yarışın liderliğini yapan öndeki 2'li de de 128 sırt numaralı Marco Frapporti atakla 168 sırt numaralı Michael Van Staeyene 11 saniye fark attı. Son 53km'ye girilirken CSF Group Navigare'den 127 sırt numaralı Flippo Savini ile Galicia takımından 2 sırt numaralı Cesar Veleso önde kaçan Frapporti'yi yakaladı. Bu üçlü 50km kala 37 saniyelik fark yaptı. Frapporti ön grubun gerisinde kaldı. Ana grup 3 parçaya ayrıldı. Bu arada ön grupta Savini ve Veleso'nun ardındaki Loborika takımından 156 sırt numaralı Radoslav Rogina atakla yüklendi. Ancak finişe 36 km kala Sabini ve Veleso 30 saniye farkla yine öndeydi. Ana grup hızlandı ve farkı kapatarak lider grubu yakaladı. Tek grup halinde ilerlenirken kavşakta ISD takımından 55 sırt numaralı Davide Ricci Bitti ile Team Neotel'den 171 sırt numaralı Roger Beuuchat sprintle yarış liderliğini ele aldılar. 25. km'de aralarında Sarı Mayo sahibi Lampre takımından 24 sırt numaralı David Loosli'nin de bulunduğu altı bisikletçi düştü, kalkarak yarışa devam ettiler. Ancak 1 km gidilmişti ki David Loosli ön tekerindeki problemle durdu ve tekerleği değiştirdikten sonra yeniden pedal basmaya başladı. 22 km kala David Loosli 2. kez ön tekerini çıkararak fırlatıp attı ve yenisiyle değiştirdi. Birkaç yüz metre gitmişti ki yine ön lastiğinde problem yaşayınca bu kez bisikletini kaldırıp attı. 3. kez değişiklik yapıp pedal basmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu arada finişe 16 km kala Richi Bitti ve Roger Beuchat ana grubun 32 saniye farkla, Loosli ve onunla birlikte kalan 26 sırt numaralı takım arkadaşı Volodmyr Zagorodny ile arasındaki fark 1 dakika 27 saniye idi. Km'ler ilerledikçe ana grupla öndeki 2'li arasındaki fark yavaş yavaş kapanırken, ana grubu yakalamaya çalışan Sarı Mayo sahibi Loosli ile Zagorodny arasındaki fark açılmaya başladı. Finise 5 km kala Richi Bitti ve Roger Beuchat ana gruba yakalandılar ve yine toplu finişe doğru pedal basılırken ana grubunun 2dak 44 saniye arkasında Sarı mayolu Loosli ile Zagorodny geliyordu. Son 4 km kala çekişme en üst seviyeye çıktı. Bitime 3 km kala gruptan yapılmaya çalışılan ataklar başarılı olmadı. Son 50 metreye girilirken Danilo Hondo müthiş bir sprintle finişe doğru ilerlerken erken sevince kapıldı. Ancak hemen peşindeki grubun içinden atak yapan İstanbul – İstanbul etabının sahibi Finetto finişi ilk geçen isim oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 7. gününde Finike – Antalya arasındaki etap 114,5 km'lik etap saat 14.15de başlayacak. 1212 km'lik Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 19 Nisan'da Alanya'da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!