15 yaşında abla katili oldu, 15 yıl ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

15 yaşında abla katili oldu, 15 yıl ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 11:24

BURSA’da, eşinden boşanıp baba evine dönen 1 çocuk annesi ablası 20 yaşındaki Ayşe'yi tabanca ile öldüren 17 yaşındaki O.K., ikinci kez yargılandığı davada önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, sanığın yaşının küçüklüğü ve iyi hali nedeniyle 15 yıl hapse indirildi.

Bursa’nın Orhangazi İlçesi'nde 2007 yılının Temmuz ayında meydana gelen olayda, o dönem 15 yaşında olan O.K., ‘şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle elektrik tesisatçısı eniştesi Serkan Aktaş’dan boşanıp kendileriyle kalan ablası AyşE'yi, evde kimsenin bulunmadığı bir sırada tabanca ile öldürdü. Cinayet sonrası tabanca ile polise teslim olan O.K., verdiği ilk ifadede olayın kaza sonucu meydana geldiğini söylese de, daha sonra suçunu itiraf ederek, “Ablamı bir başka kişiyle ilişkiye girdiği için öldürdüm. Onu ben vurmazsam babam öldürecekti” dedi. Abla katili genç, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten ablasını öldürmek’ suçundan ceza davası açılan O.K., geçen yıl toplam 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay’ın cezayı az bulup davayı bozması sonucu O.K. yeniden yargılanmaya başladı. Dün yapılan son duruşmada suçunu kabul eden O.K.’ye önce ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın cinayeti işlediği zaman 15 yaşında olması ve duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 15 yıla indirdi.

Mahkeme heyetinin bu kez tahrikten yararlandırmadığı O.K., cezasının kalan bölümünü çekmek için Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!