Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 15 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, Jale Tezer Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi, Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi...

GRUP EXPLORER OF DARKNESS

ELVANKENT BİLGİ ANADOLU LİSESİ


En büyük başarı kazanılan deneyim

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışmasına geçtiğimiz yıl da katılan Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi, bu yıl beste dalında Karanlık Güneş isimli çalışma ve icra dalında da Metallica’dan For Whom The Bell Tolls isimli şarkı ile sahnede olacak. Okul Müdürü Kenan Kışla, yarışma hakkında şöyle konuştu:

"Bu tür yarışmalar rekabet ortamı yaratılması açısından çok olumlu bir özelliğe sahip. Çocuklarımızın çevrelerini genişletme ve kendilerini genişletme imkanı sunuyor. Gençler ilgi duydukları ve uğraşmak istedikleri şeylerle ilgili çabalama fırsatı buldukları zaman başarılı olabileceklerini gösteriyorlar. Biz elimizdeki imkanlar ölçüsünde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Yarışmada okulumuz adına elde edilecek başarıların mimarı bizzat grup üyelerimiz ve müzik öğretmenimiz Ebru Yalvaç olacaktır. Kazanılacak en büyük başarı ise öğretmenimizin ve öğrencilerimizin elde ettiği deneyim olacaktır."

GRUPKARTI

n Emre Demirbilek/Bateri: İleride diş hekimi olmak ve bateri üzerine kendimi geliştirmek istiyorum. Müzik ile çok küçük yaşlardan beri ilgileniyorum. Müziğe okuldaki müzik öğretmenim sayesinde başladım.

n Oğulcan Bulut/Gitar: Üniversitede tıp bölümünü okumak istiyorum. Onun yanında gitarda kendimi geliştirmek istiyorum. Müzik ile ilgilnemeye 8 yıl önce klasik gitar ile başladım.

n Barış Can Dağdelen/Gitar: Üniversitede hukuk okumak istiyorum. Müziğe 7.sınıfta klasik gitar çalarak başladım.

n Doğukan Uçucu/Gitar: Üniversitede hukuk okumak ve çaldığım enstrumanda kendimi geliştirmek istiyorum. Mzüiğe 12 yaşında bağlama çalarak başladım. Sonralarda gitara ilgi duymaya başladım.

n Burak Dinler/Solist: Üniversitede tıp eğitimi almak istiyorum. Kemanda da kendimi geliştirmek, profesyonelleşmek istiyorum. Müziğe şarkı söyleyerek başladım. Çervremden ve ailem olumlu tepkiler alınca bunu daha da ilerletmeye karar verdim.

GRUP DÜN 1 BUGÜN 2 JALE TEZER FEN VE ANADOLU LİSESİ

Anlayışımız üretkenliğe teşvik etmek

JALE Tezer Fen ve Anadolu Lisesi, sahnede Neredesin isimli beste çalışmaları ile şansını arayacak. Okulun Müdür Yardımcısı Gülnur Aras, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin çoğu müzik ile hobi olarak ilgileniyor. Bu çalışmalarda biz de okul olarak onları destekliyoruz. Okulumuzda resim, müzik gibi güzel sanatlar alanında gençlerimizi üretkenliğe teşvik eden bir anlayış benimsiyoruz. Okulumuzun teknik yeterliliği öğrencilerimize cesaret veriyor. Müzik öğretmenlerimiz ders saatleri dışında özel dersler vererek öğrencilerimizi derslerinden geri kalmasını önlediler. Grubumuz yarışmaya çok verimli bir şekilde hazırlanıyor. Hepimiz bu gençlerin iyi bir sonuç alacağına inanıyoruz."

GRUPKARTI

n Samet Palan/Gitar: Üniversitede mimarlık okumak istiyorum. Müziğe küçüklükten beri bir ilgim vardı. 4 senedir elektro gitar çalıyorum.

n Furkan Koca/Solist: İleride arkadaşlarımla beraber ODTÜ’de okumak ve müzik faaliyetlerimize devam etmek istiyorum. 2 sene önce arkadaşlarımın grup için çalmamı istemesiyle müzikle tanıştım.

n Burak Aykan/Bateri: Üniversite eğitimi aldıktan sonra müzik ile profesyonel olarak uğraşmak istiyorum. Müziğe 9. sınıfta gitar çalarak başladım.

n Çağrı Atasoy/Bas gitar: Üniversitede tıp eğitimi almak istiyorum. 2 senedir bass gitar ile uğraşıyorum.

GRUP PAPERBACK

HACI ÖMER TARMAN AND. LİSESİ


Bu yarışma ile özgüven artacak

HACI Ömer Tarman Analodu Lisesi’nin grubu, yarışmada icra dalında Maroon 5’ın Harder to Breathe

isimli şarkısı ve beste dalında da İlk Kez Böyle isimli çalışmalarını seslendirmeye hazırlanıyor.

Okulun müzik öğretmeni Figen Yıldırım, yarışma ile ilgili şunları söyledi:

"Bu tür yarışmalar gençlerin kendilerini bulmalarını sağlıyor. Okulumuz farklı gruplarla katıldığı daha önceki yarışmalardan yüksek derecelerle ayrılmış bir okul. Bu seneki grubumuzun da iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Bu organizasyon onlarda özgüven arttırıcı bir etki yapacak."

GRUPKARTI

n Yaprak Deniz Yurt/Piyano: Üniversitede sinema-televizyon bölümüne gitmek istiyorum. Müzik ile ilgilenmeye ana sınıfındayken gittiğim piyano kursu ile başladım.

n Batuhan Emre Sezer/Gitar: İleride doktor olmak istiyorum. Müziğe ilk adımımı 3. sınıfta babamın aldığı gitar ile attım.

n Hazar Basar/Gitar: Üniversitede hukuk eğitimi almak ve iyi bir gitarist olmak istiyorum. Müziğe babamın teşvik etmesi ile başladım.

n Pamir Onat/Bateri: İleride estetik cerrahı olmak istiyorum. Müziğe 2. sınıfta piyano dersi alarak başladım.

n Anday Türloğlu/Bas gitar: Üniversitede tıp okumak istiyorum. 7. sınıfta klasik gitar çalarak başladığım müziğe bass gitar çalarak devam ediyorum.

n Sanem Görgüliçten/Vokal: İleride mimar olmak ve tiyatro ile uğraşmak istiyorum. Müzik ile uğraşmaya 4. sınıfta koroda şarkı söyleyerek başladım.

n Ayça Sönmez/Vokal: ODTÜ’de Endüstriyel Tasarım okumak istiyorum. Müziğe 7. sınıfta kendi kendime gitar çalarak başladım.

n Pelin Keskin/Solist: Üniversitede tıp okumak aynı zamanda müzikal faaliyetlerime ara vermeden sürdürmek istiyorum. Küçük yaşlarda filmlerin jenerik müziklerini taklit ederek müziğe başladım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!