Başkent Üniversitesi'nde eylem

Güncelleme Tarihi:

Başkent Üniversitesinde eylem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 21:10

Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanlar, rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını protesto ettiler.

Başkent Üniversitesi amfitiyatroda toplanan öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanlardan oluşan topluluk, “Prof. Dr. Mehmet Haberal nerede biz oradayız”, “Başkent uyuma, rektörüne sahip çık”, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Rektörsüz eğitim istemiyoruz” biçiminde sloganlar attılar.

Alanda, “Üniversitelere uzanan eller kırılsın”, “Rektörlüklere özgürlük, bilime özgürlük”, “Haberal şimdi beyin nakli yapıyor” yazılı dövizler, Türk bayrakları ve Prof. Dr. Haberal'ın resimlerinin taşındığı görüldü.

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Korkut Ersoy da konuşmasına, Haberal'ın bir söylevini okuyarak başladı.
Başkent Üniversitesi olarak yargının tarafsızlığına ve hukukun üstünlüğüne inanan demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi olduklarını ifade eden Ersoy, “Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Haberal ve öğretim üyemiz Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir an evvel görevlerinin başında olmasının takipçisiyiz” diye konuştu.

Ersoy, 18 Nisan Cumartesi günü Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini de bildirdi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI

Başkent Üniversitesi Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ünsal Yavuz da üniversitelerin bilimsel ve teknik sorunları çözmek için insanlığa hizmet ettiklerini ve üniversitelerin aynı zamanda toplumun kültürel unsurlarının da korunduğu ve geliştirildiği ortamlar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik, siyasal ve kültürel durumun, çok iyi yetişmiş, işinin ehli, bilgili ve çağdaş insanlara olan gereksinimini ön plana çıkardığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:
“Yapılan saldırı sadece üniversite özgürlüğüne, özerkliğine değil, cumhuriyetin ta kendisinedir. Üniversiteler buna sessiz kalmamalıdırlar ve kalmayacaklardır. Sadece düşünenleri değil, varlığı çevresinde kilitlendiğimiz ulusal ve uluslararası çapta bilim adamı, Atatürk Türkiye'sine ödünsüz sahip çıkan ve nice çağdaş eserler kazandıran, insan sevgisiyle dolu saygıdeğer doktor Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yanısıra öğretim üyemiz Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, özgürlüklerini kazanarak aramıza katılana kadar aralıksız eylemde bulunmak, üniversitenin haklı görevi ve sorumluluğudur.”

Konservatuvar öğrencilerinin türlü marşlar söyledikleri eylemde, “Gençlik Marşı (Dağ Başını Duman Almış)” ile “10. Yıl Marşı”na eyleme katılanlar da eşlik ettiler.

Ardından rektörlük binası önüne yürüyen öğretim üyesi ve öğrenciler, bina yanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, İstiklal Marşı'nı söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!