100 milyon Euro yatırdı, dondurulmuş gıdada hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

100 milyon Euro yatırdı, dondurulmuş gıdada hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00

Özgörkey Grubu, Feast markasıyla sekiz yıl önce girdiği dondurulmuş gıdanın perakendesinde de liderlik hedefi koydu.

Haberin Devamı

İzmir merkezli grup, dondurulmuş gıdanın endüstriyel alanında Burger King, McDonald’s, KFC, Pizza Hut ve Domino’s Pizza gibi kurumlara ürün sağlıyor. Özgörkey Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey, grubun bugüne kadar dondurulmuş gıdaya yaptığı yatırımın 100 milyon Euro’yu geçtiğini belirterek, "Geçen yıl 100 milyon dolarlık ciro gerçekleştirdik. Bu yıl da ilk üç ayı iyi geçirdik. Hedefimiz geçen yılın üzerinde ciro elde etmek. Kapasitelerimizi artırmayı planlıyoruz. 2008’de girdiğimiz dondurulmuş gıdanın perakendesinde de pazarı büyüterek, lider olmak istiyoruz" dedi.

Ulusal marka yaratacak

Özgörkey, perakende sektöründe Coca-Cola’dan gelen ve uzun yıllara dayanan deneyimlerini Türk çiftçisinin, Türk topraklarında ürettiği Türk damak tadına uygun dondurulmuş gıda ürünleriyle devam ettireceklerini kaydetti. Murat Özgörkey, dondurulmuş gıdada ulusal marka yaratmayı hedeflediklerini de vurgulayarak, "Her yıl kapasitemizi üçe katlıyorouz ve krize karşın bu yıl da kapasitemizde artış var. Kapasite artırım yatırımlarına devam ediyoruz. Üretimimizin yüzde 70’ini de ihraç ediyoruz" diye konuştu.

Pazarı büyüteceğiz

Murat Özgörkey, grup olarak inşaat, otomotiv gibi farklı faaliyet alanları da bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Ama ana ağırlığımız gıdada. Türkiye’de dondurulmuş gıda küçük bir pazar. Perakendesi de daha küçük ama pazar büyüyor. Pazarın büyüklüğü toplam 500 milyon dolar. Bu pazarda endüstriyel alanda ve ihracatta lideriz. Hedefimiz bunu perakende alanında da gerçekleştirmek."

Tüketimi artıracağız

Özgörkey Gıda Pazarlama Müdürü Gökben Uskuç, Erdoğan Özgörkey Grubu’nun altı ana sektörde faaliyet gösterdiğine değinerek, ana sektörlerden olan gıdada yılda 100 bin tonun üzerinde üretim yaptıklarını aktardı. Türkiye’de dondurulmuş gıdada kişi başı tüketimi artırmayı hedeflediklerini ve sektörü büyütmek istediklerini belirten Uskuç, şu bilgileri verdi: "İzmir Torbalı’da 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu tesisle Türkiye’nin en büyük dondurulmuş gıda tesislerinden biriyiz. Ülke genelinde elliye yakın dağıtıcıyla çalışıyoruz. 2008 itibariyle de Tansaş, Kipa, Carrefour gibi market zincirleriyle perakendeye girdik. En çok patates tarzı ürünler satılıyor. Fiyatta da avantajlı alternatifler sunuyoruz."

Haberin Devamı

Gıda sektöründeki iş ilanları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!