En iyi İK ilanları sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

En iyi İK ilanları sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2002 11:48

Hürriyet İK Gazetesi 'Yılın İlanları 2002 Yarışması' ödül töreninin beşincisi 17 Aralık günü Hürriyet Medya Towers'ta gerçekleştirilecek. Bu yılki törene, ödül alan ilanlara başvuru yaparak istihdam edilmiş kişiler de katılacak.

Hürriyet İK Gazetesi, 'Yılın İlanları 2002 Yarışması' ödül töreni 17 Aralık günü, Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda yapılacak. Beş yıldır düzenlenen yarışmada, her yıl üç firmanın eleman ilanları ve bir reklam ajansının kendi kadrosuna eleman bulmak için verdiği bir ilan ödül alıyor.

Ödül alacak firmaların seçimi iki farklı jüri tarafından iki aşamada yapılıyor. İlk aşamada seçimi, insan kaynakları yöneticileri ve reklam ajanslarından yaratıcı yönetmenlerin yer aldığı beş kişilik Ön Jüri yapıyor. Ön jüri, bu yıl binlerce ilan arasından 60 ilanı seçti. Bu 60 ilan, çeşitli derneklerin başkanı ve Hürriyet Gazetesi temsilcisinden oluşan beş kişilik Ana Jüri'ye gönderildi. Ana Jüri ilk üçü belirledi. Bu yıl iki ilan da mansiyon almaya hak kazandı.

Değerlendirme sürecinde ilanlar içerik ve görsel tasarım açısından ele alınıyor. Eleman ilanı içeriğinde, şirketin aradığı elemandan beklentilerini açık olarak ifade etmesi bekleniyor. Şirketin kendini adaya tanıtması, aranan niteliklerin birbiri ile tutarlılığı, başvuru bilgilerinin netliği gibi kriterlere dikkat ediliyor. Ayrıca, ilanın görsel olarak dikkat çekici ve okunur olması, diğer ilanlardan ayırd edici özelliklerinin bulunması, kurum kimliğini yansıtması gerekiyor.

Bu yılki yarışmanın en önemli özelliklerinden biri, ödül alacak ilanlara başvuru yaparak işe alınmış kişilerin törene katılacak olmaları.


Jürilerde kimler var


ÖN JÜRİ

Gengiz Gürleyik Arçelik

Cihangir Kavuncu Colgate Palmolive

Murat Lafçı Reklamevi

Rıfat Danışman Wyeth İlaç

Reha Erdoğan Hürriyet

ANA JÜRİ

Caner Tunaman RVD

Melek Manisalı İPRA

Metin Karaşahin RYD

Yener Tugay YDD

Ayşe Sözeri Cemal Hürriyet
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!