Sosyete, tatil için Dubai'yi tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Sosyete, tatil için Dubaiyi tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2002 00:38

Sahne ve şov dünyasının ünlüleriyle sosyete, bayram tatili için Dubai'yi seçti. Eşi Kaya Çilingiroğlu'nun tecavüz iddialarının ardından zor günler geçiren Hülya Avşar, Çocuklar Duymasın dizisinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı ile eşi, Derya Tuna ve oğlu İdo, bayramda Dubai'yi tercih edenlerden.

Haberin Devamı

Daha önce de Pınar Eliçe ile eşi Çetin Çapan, Dubai'de tatil yapmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en ünlü kenti Dubai, son yıllarda Türk tatilcilerin tercih ettikleri tatil merkezi oldu. Özellikle sahne ve şov dünyasının ünlü isimleriyle sosyete, paparazzilere yakalanmamak için Dubai'yi tercih ediyor. Daha önce Pınar Eliçe ile eşi Çetin Çapan'ın Dubai'deki ünlü Burj El Arab Oteli'nde tatil yapmasıyla ünlenen Dubai'ye 4 günlük bayram tatili için gidenlerin arasında Dilek Hanif, AKP'den ayrılan Mehmet Gazioğlu, Leyla-Mehmet Gönyeli ve Berna Yılmaz'ın adları geçiyor. Bu kenti daha önce ziyaret eden ülülerin listesi de hayli kabarık. Esra Tokay, Gülay Kamaz, Siren Ertan, Elif-Mehmet Germiyanlıgil, Feryal-Kemal Gülman, Cengiz Abazoğlu, Ebru Destan, Selim Kosif, Muharrem-Ayşegül Toplusoy gibi ünlüler, Dubai'de tatil yapamışlardı.

Yaklaşık bir milyon nüfusa sahip Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den sonra ikinci büyük şehir. Verginin olmadığı Dubai'de ucuza alışveriş yapılabiliyor. Arapça ve İngilizcenin konuşulduğu Dubai'de halkın büyük çoğunluğu Hintliler ve Pakistanlılar oluşturuyor. Otellerde içki satışı serbest.

HÜLYA MI GELMESİNİ İSTEMEDİ

Gitmekten son anda vazgeçti

Hülya Avşar, kızı Zehra ile Dubai'ye uçarken eşi Kaya Çilingiroğlu, Antalya'da tatil yapıyordu. Çilingiroğlu, neden eşinin yanında olmadığı sorularına ‘‘Dubai çok sıcak. Golf oynamak için elverişli hava yok. Onun için gitmedim’’ yanıtını verdi. Ancak aniden bu kararını değiştirdi. Antalya'dan İstanbul'a dönen Çilingiroğlu, salı günü, THY'nin saat 21.00'de kalkacak Dubai uçağına Süleyman Kaya Çilingiroğlu adıyla yer ayırttı. Ancak birkaç saat sonra açtığı telefonla rezervasyonunu iptal ettirdi. Bu durum, Avşar ile Çilingiroğlu arasındaki sorunların henüz bitmediğini, buzların erimediğini gösteriyor. Ayrıca iddialara göre Hülya Avşar eşinin Dubai'ye gelmesini istemedi.

Derya Tuna da oğlu İdo’yla Dubai’ye uçtu

Haberin Devamı

Günay Restaurant'ın önünde uğradığı silahlı saldırıda bacağından vurulan ve uzun süredir evinden dışarı çıkamayan Derya Tuna, bayram tatilini geçirmek için dün Dubai'ye uçtu. Oğlu İdo'yu da yanına alan Derya Tuna, tekerlekli sandalye ile geldiği Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tuna, bazı gazetelerde yer alan ‘‘İbrahim Tatlıses, Derya Tuna'yı barışma hediyesi olarak Dubai'ye gönderiyor.’’ şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

THY'den iç ve dış hatlara ek sefer

Dubai'ye gitmek isteyen bir kişinin sadece bilet için 650 milyon ile 1.5 milyar lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Haftanın 4 günü İstanbul'dan Dubai'ye seferler düzenleyen Türk Hava Yolları'nda ekonomi sınıfı bilet fiyatları 464 dolar, business sınıfı bilet fiyatları ise 1024 dolar. THY dışında Emirates Hava Yolları'nın da Dubai'ye seferleri bulunuyor. Emirates'te ise bir kişinin bilet fiyatı 650 dolar.

Türk Hava Yolları, tatilcilerin yoğun ilgisi nedeniyle iç ve dış hatlara 60 ek sefer koydu. Yurt dışındaki tatil merkezlerine yapılan seferlerin uçak tiplerini büyüterek yolcu kapasitesi artırıldı. 19 dış 41 iç hat olmak üzere toplam 60 ek sefer uygulaması yapılacak. Buna göre iç hatlarda Trabzon, Gaziantep hatlarında uçak tipi büyütüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!