Halef selef atışmalı devir teslim töreni

Güncelleme Tarihi:

Halef selef atışmalı devir teslim töreni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 00:00

AKP’li Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz görevini MHP’li Enver Demirel’e devretti. Törende sert açıklamalar yapıldı.

Etimesgut Belediye binasında dualar ve kurban kesiminin ardından gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Etimesgut Belediyesi eski başkanı Serhat Kemal Yılmaz demokrasilerde kaybedenin değil, ipi göğüsleyen insanların olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Seçimlere itirazımız sürüyor

"Etimesgut’a bir çok hizmetler yaptık. Belediyede yeni açılımlar gerçekleştirdik. Kimsenin artısıyla eksisiyle uğraşmadık. Gelenekten aldığımız üslupla sevgi ve hoşgörüyü uygulamaya çalıştık. Yapmış olduğumuz kampanyada kimseyi üzmedik. Sonuçta hayırlı olsun diyoruz. Fakat halkımız alınan seçim sonuçlarından müsterih değildir. Bu konuda itirazlarımız sürüyor. Görevi devralan Enver Demirel’e de, 24 saat çalışmanızı ayrım yapmadan hizmet vermenizi, geçmiş tecrübelerinizle bugünkü değerlendirmelerinizi birleştireceğinizi temenni ederek hayırlı görevler diliyorum."

Devir teslim töreninin ardından belediye binasının önünde partililere seslenen Demirel, Yılmaz’ın itiraz söylemlerine tepki göstererek "Ne demek seçimlere itiraz edeceğiz? İtiraz eder eder durursun. Etimesgutlu tercihini bizden yana yapmıştır" dedi. "Siz demokrasinin kurallarıyla geleceksiniz ondan nimetleneceksiniz ama demokrasinin kuralları işleyip iktidardan olduğunuzda, bunu kabullenemeyeceksiniz. Böyle bir demokrasi anlayışı olur mu" sözleriyle Yılmaz’ı eleştiren Demirel, ayrıca şunları söyledi:

Demokrasiyi tanımıyorlar

"Demokrasinin sınırları içinde yapılan seçimlerde insanlar iktidarlarını kaybettikten sonra her ne hikmetse demokrasinin kural ve kaidelerini tanımaz olmaktadırlar. Bizi üzen de budur. Türkiye Cumhuriyeti, eğer bir hukuk devletiyse, hukuk kurallarını yerine getirmekteyse ve nitekim de öyledir bunun adı da mazbatadır. Ülkeye hizmet edenlere de, bir çivi çakmışsa o çividen dolayı minnetimiz vardır. Bunun için son ana kadar gereke saygıyı göstermişizdir. Çıkışta dahi bu konuşma hakkı olmamasına rağmen yine de verilmiştir. Ama Etimesgut halkına fitne fesat sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Bundan beş yıl önce sen beni burdan yolcu ederken, ben sana saygıda sevgide kusur edip seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi birşey söyledim mi? Sonuç itibarıyla Etimesgut’ta seçimler sonuçlanmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!