Düşen helikopter Güney Oluk Tepe Bölgesi'nde aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Düşen helikopter Güney Oluk Tepe Bölgesinde aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 15:12

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra başlatılan arama çalışmaları, yoğun sis ve yağmura rağmen devam ediyor.

Haberin Devamı

Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaş ve Kızılören bölgelerinde sürdürülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Askeri yetkililer, arama çalışmalarının Güney Oluk Tepe bölgesinin kuzey, güney, batı ve doğu bölgelerinde devam ettiğini, yağmurdan etkilenen ekiplerin yeni ekiplerle takviye edildiğini kaydetti.

Öte yandan, bölgedeki yoğun sise rağmen bir skorsky helikopter keşif uçuşu yaptı.

24 SAATTİR BULUNAMADI

Dün saat 14.35'te Kahramanmaraş'tan kalkan helikopter saat 15.55'te Göksun ilçesi civarında dağlık arazide kayboldu.

Hava görüş şartlarının çok ağırlaşması, bulut tabakalarının kalınlaşması üzerine saat 22.30 sularında hava çalışmalarına ara verildi, kara çalışmalarına ise sabahın erken saatlerine kadar devam edildi.

Bölgede 2000 metre yükseklikte bugünkü aramalar Genelkurmay Başkanlığı’na ait 4 Sikorsky helikopter ve 1 Casa uçağı, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait H-60 tipi 1 helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik 2 özel tim, 345 jandarma, subay, astsubay, erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 129 personel, 17 araç, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 57 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 AKUT personeli tarafından yürütülüyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi de bölgede hazır bekletiliyor.

Haberin Devamı

SON SİNYAL 02.00’DE ALINDI

Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Bandırma Limanı’ndaki Görüntüleme ve Dinleme Merkezi’nden, helikopter kazası ile ilgili Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Kurcaova Mevkii’nden en son gece saat 02.00’da sinyal alındığı anlaşıldı. Turkcell ve Avea cep telefonlarından bölgedeki Çardak baz istasyonundan alınan sinyallere göre belirlenen koordinatların da biribiri ile örtüşmesi ile helikopterin düşüş noktasında bir tereddüt kalmadığı belirtildi. Ancak bu koordinat geniş bir alanı gösterdiği ve her taraf karla kaplı olduğu, yağan kar ile de enkazın örtülmüş olabileceği nedeniyle arama ekipleri helikoptere ulaşmada güçlük çekiyor.

Dağlık bölgede ilerlemek için ekipler büyük uğraş veriyor. Paletli araçlar da her yöne hareket edemiyor ve yaya ekipler çalışma yapıyor. Hava koşullarının da kurtarma ekiplerinin elindeki özel cihazlardan beklenen randımanın almasını engelliyor.

Haberin Devamı

 AKŞAM SAATLERİNDE KAR YAĞACAK

Arama yapılan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun'u içine alan bölgede, bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması bekleniyor. Görüş mesafesi bu bölgede yağış anında ortalama 50-500 metre arasında değişebilecek.

4 KİLOMETRELİK ALANDAN SONUÇ ALINAMADI

Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 35 kişilik ekip, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarına katıldı.

Malatya Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun,  18'i arama kurtarma teknisyeni olmak üzere 35 kişilik bir ekip ve ekipmanla Kurucaova köyünde arama tarama çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kurucaova köyünde yaklaşık 4 kilometrelik bir alanı taradıklarını, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren Uzun, şöyle konuştu:

“Çok olumsuz hava şartlarıyla karşılaştık. Yoğun tipi ve kar yağışı var. Ayrıca tarama alanının sisli olması nedeniyle görüş alanı çok azaldı. Bugünkü çalışmalardan sonuç alamadık. Yarın yeniden çalışmalara başlayacağız. Kurucaova köyü, helikopterin düştüğü belirtilen Kaman Dağı'nın eteğinde. Bölgenin çok engebeli yapısı var. Belki zaman alacak, ama ulaşmaya çalışıyoruz. Olumsuz hava koşulları arama ve tarama çalışmalarını zorlaştırıyor. Ancak buradaki herkes gibi biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!